Αθλητισμός

Kane: Οδεύει προς το Χρυσό Παππούτσι

Kane: Οδεύει προς το Χρυσό Παππούτσι
Kane: Έτοιμος να κακτήσει το χρυσό παππούτσι είναι ο παίκτης της Αγγλίας , με τις εμφανήσεις που πραγματοπιεί στο Euro 2020

Η Αγγλία κατάφερε να ξορκίσει την κατάρα και να επικρατήσει της Δανίας στον ημιτελικό, παίρνοντας τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό της 11ης Ιουλίου όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έγραψε ιστορία, καθώς η Αγγλία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Euro. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τα «τρία λιοντάρια» ήταν για άλλη μία φορά ο Χάρι Κέιν, με τον επιθετικό της Τότεναμ να σκοράρει το νικητήριο γκολ της ομάδας του στην παράταση.

Ένα ιστορικό γκολ και για τον ίδιο, καθώς με το συγκεκριμένο τέρμα έφτασε τα 10 γκολ σε Euro και Παγκόσμιο Κύπελλο, ανεβαίνοντας έτσι στην πρώτη θέση της λίστας της Αγγλίας, όπου βρίσκεται επίσης και ο Γκάρι Λίνεκερ.

O Kέιν έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Τότεναμ, στις 25 Αυγούστου 2011, στο ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ, στο παιχνίδι εναντίον της Χαρτς. Πριν την ένταξή του στην πρώτη ομάδα της Τότεναμ είχε παραχωρηθεί ως δανεικός στην Λέιτον Όριεντ, που αγωνίζονταν στην Λιγκ Ουάν, στη Μίλγουολ και τη Λέστερ Σίτι, ομάδες που αγωνίζονταν στην Τσάμπιονσιπ, και στη Νόριτς Σίτι που αγωνίζονταν στην Πρέμιερ Λιγκ. Έγινε βασικός για την Τότεναμ στη σεζόν 2014-15, κατά την οποία πέτυχε 31 γκολ, 21 εκ των οποίων στο πρωτάθλημα, και πήρε τον τίτλο “PFA Νέος Παίκτης της Χρονιάς”. Ο Κέιν ήταν πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ και τις σεζόν 2015-16 και 2016-17, και συμμετείχε με τη Τότεναμ στα προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ και στις δύο περιπτώσεις. Έχει πάρει τον τίτλο του “Ποδοσφαιριστή του Μήνα” για την Πρέμιερ Λιγκ έξι φορές και σκόραρε πάνω από 100 γκολ για την Τότεναμ. Ο Κέιν έγινε διεθνής με την εθνική ομάδα της Αγγλίας U-17, U-19, U-20 και U-21. Σκόραρε στο διεθνές ντεμπούτο του με την ομάδα ανδρών της Εθνικής Αγγλίας στις 27 Μαρτίου 2015 και συμμετείχε στο ΟΥΕΦΑ Γιούρο 2016 στο Μουντιάλ του 2018,όπου με έξι γκολ κατέκτησε το χρυσό παπούτσι της διοργάνωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments