Αθλητισμός

EURO 2020: Αγγλία η ευνοημένη του διαιτητή και σάλος στο Twitter

EURO 2020: Αγγλία η ευνοημένη του διαιτητή και σάλος στο Twitter
EURO 2020: Το Twitter αποφάσισε να πάρεθ μέρος για το αποτέλεσμα του αγώνα - και το πρως προήλθε- ανάμεσα σε Αγγλία και Δανία.

«It’s coming home» φωνάζουν  από χθες στην Αγγλία, από το Πλίμουθ ως το Νιούκασλ και από το Μπράιτον μέχρι το Καρλάιλ, αλλά για να φτάσει μέχρι το σημείο που οι καρδιές στις παμπ μπήκαν στις θέσεις τους χρειάστηκε να δοθεί ένα πέναλτι που ήταν στην – καλύτερη περίπτωση – πολύ αμφισβητούμενο. Κι αυτό γιατί ο Στέρλινγκ φαίνεται πως μάλλον κατάφερε να κοροϊδέψει εκτός από τον Ολλανδό διαιτητή Ντάνι Μάκελι και το VAR.

Η αντίδραση του Twitter

Το twitter, που δεν συγχωρεί κάτι τέτοια, άρπαξε την ευκαιρία και στήθηκε μεγάλο «γλέντι» μετά το τέλος του δεύτερου ημιτελικού του Euro 2020. Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ιδού πώς υποδέχθηκε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ, έστω και με δεύτερη προσπάθεια, ο Χάρι Κέιν.

Αγγλία Δανία 2-1: Αγγλία και Δανία αναμετρήθηκαν για την πρόκριση τους στον τελικό της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αγγλία και Δανία διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε ένα άκρως κρίσιμο ματς για την πρόκριση στον τελικό του Euro 2020. Να θυμίσουμε ότι η Αγγλική Ομοσπονδία αποφάσισε να επιστρέψει στην UEFA τα 2.500 εισιτήρια που είχε στην διάθεση της για τον αγώνα με την Ουκρανία

Τελικώς η Αγγλία κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της ευρωπαϊκής Διοργάνωσης καταφέρνοντας να αποκλείσει την Δανία. Στο ματς μεγαλύτερη κατοχή μπάλας είχε η Αγγλία, αν και οι δύο ομάδες είχαν αρκετές ευκαιρίες και φάσεις για γκολ, αλλά και αρκετά δοκάρια.

Φάσεις και γκολ

Η Αγγλία πίεζε, η Δανία βρήκε τον τρόπο να προηγηθεί στο σκορ. Ο Ντάμσγκααρντ με μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Πίκφορντ και πέτυχε το 1-0. Παρόλα αυτά, η Αγγλία κατάφερε να βρει την απάντηση στο γκολ της Δανίας πριν βγει το πρώτο ημίχρονο.

Από κάθετη του Κέιν ο Σάκα πήρε την μπάλα κι έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή για τον Στέρλινγκ αλλά πριν εκείνος προλάβει να πλασάρει σε κενή εστία, ο Κίερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1 στο 39′.

Το νικητήριο γκολ ο Σμάιχελ νίκησε τον Κέιν, όμως ο αρχηγός πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε στο 104΄.

Οι ενδεκάδες

Με σύστημα 4-2-3-1 θα παραταχθούν σε ένα ματς από τον προπονητή τους τα τρία λιοντάρια ενώ οι Σκανδιναβοί θα παίξουν με τριάδα στην άμυνα και σύστημα 3-4-3.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Φίλιπς, Ράις, Σάκα, Μάουντ, Στέρλινγκ, Κέιν

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κιάερ, Βέστεργκααρντ, Στρίγκερ, Χιέιμπιεργκ, Ντιλέινι, Μάλε, Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ, Ντάμσγκααρντ

Οι αναπληρωματικοί της Αγγλίας: Ράμσντεϊλ, Τζόνστον, Γκρίλις, Χέντερσον, Ράσφορντ, Τρίπιερ, Μινγκς, Κόουντι, Σάντσο, Φόντεν, Τζέιμς, Μπέλινχαμ

Οι αναπληρωματικοί της Δανίας: Λεσλ, Ρένοβ, Άντερσεν, Σκοβ, Σκοβ Όλσεν, Γέργκενσεν, Νέργκααρντ, Βας, Γουίντ, Πόουλσεν, Κορνέλιους, Γένσεν

Ιστορική ευκαιρία για την Αγγλία

Τα «τρία λιοντάρια» βρυχώνται με αυτοπεποίθηση καθώς επιστρέφουν στο «Γουέμπλεϊ», έχοντας την ψυχολογία στα ύψη μετά το επιβλητικό 4-0 επί της Ουκρανίας – η μεγαλύτερη νίκη τους σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ήταν, μάλιστα, η πρώτη φορά που κερδίζουν με τέσσερα γκολ διαφορά σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του… 1996, το οποίο εν τέλει και κατέκτησαν.

Ο Χάρι Κέιν πήρε τη σκυτάλη από τον Ραχίμ Στέρλινγκ, με τους δύο επιθετικούς να έχουν πετύχει από τρία γκολ έκαστος. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ κατάφερε να γίνει η πρώτη που κρατά ανέπαφη την εστία της στα πέντε πρώτα παιχνίδια ενός EURO, επομένως είναι ξεκάθαρο από κάθε άποψη πως η Αγγλία δείχνει στα καλύτερά της μπαίνοντας στον ημιτελικό απέναντι στη Δανία. Στόχος; Η συμμετοχή για πρώτη φορά στην ιστορία της σε έναν τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, «ιστορική στιγμή», όπως τη χαρακτήρισε ο Σάουθγκεϊτ.

Οι «βίκινγκς», ωστόσο, κάθε άλλο παρά ως… πρόβατο επί σφαγή πάνε στο Λονδίνο. Άλλωστε, στις δύο πιο πρόσφατες μεταξύ των δύο χωρών αναμετρήσεις, αμφότερες για το NationsLeague, μόλις ένα γκολ σημειώθηκε: το πέναλτι του Κρίστιαν Έρικσεν στο «Γουέμπλεϊ». Οι παίκτες του Κάσπερ Χιούλμαντ δείχνουν πως έχουν ξεπεράσει το σοκ με το σοβαρό ιατρικό επεισόδιο του άσου της Ίντερ και τα 11 γκολ που έχουν σημειώσει μέχρι στιγμής – τα δέκα εκ των οποίων στα τρία τελευταία παιχνίδια – συνιστούν επίδοση ρεκόρ για τη χώρα. Ακόμα πιο πάνω και από τη Δανία που κατέκτησε τη διοργάνωση το 1992!

Έχοντας αποκλείσει Ουαλία και Τσεχία στη νοκ άουτ φάση, οι Δανοί κάθε άλλο παρά ως αουτσάιντερ προβάλλουν κι όπως είπε χαρακτηριστικά ο Χιούλμαντ: «Θα είναι σαν να παίζουμε εκτός έδρας, επομένως στόχος μας είναι να κάνουμε το κοινό (σ.σ. του «Γουέμπλεϊ») να σωπάσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments