Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: Τα εμβόλια δίνουν προστασία για τουλάχιστον ένα χρόνο

Βασιλακόπουλος: Τα εμβόλια δίνουν προστασία για τουλάχιστον ένα χρόνο
Βασιλακόπουλος: Για την προστασία που δίνουν τα εμβόλια μίλησε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Για το ζήτημα της προστασίας που προσφέρουν τα εμβόλια μίλησε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, το οποίο έχει αρχίσει να συζητιέται αρκετά τον τελευταία καιρό. Μάλιστα, η Pfizer ανακοίνωσε πως σχεδιάζει νέο εμβόλιο για τη μετάλλαξη Δέλτα και τρίτη ενισχυτική δόση για το υπάρχων εμβόλιό της.

Βασιλακόπουλος: Τα εμβόλια προστατεύουν για τουλάχιστον ένα χρόνο

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, επισήμανε ότι τα εμβόλια είναι πλήρως αποτελεσματικά για τουλάχιστον ένα χρόνο, οπότε δεν μπορούμε να λέμε ότι τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί να κάνουμε και τρίτη δόση εμβολίου. Σημείωσε δε ότι θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο τρίτης δόσης για ειδικές κατηγορίες ασθενών, όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι. Βασιλακόπουλος

«Δεν υπάρχουν άλλες μαγικές λύσεις εκτός από τον μαζικό και γρήγορο εμβολιασμό», είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ.

Βασιλακόπουλος: Σχετικά με τις συστάσεις για αλλεργίες

Αναφορικά με συστάσεις γιατρών σε ασθενείς τους που έχουν αλλεργίες να μην κάνουν το εμβόλιο ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι αυτό δείχνει πως οι γιατροί αυτοί δεν είναι καλά ενημερωμένοι, επισημαίνοντας πως δεν έχει σημειωθεί κανένας θάνατος από αλλεργική αντίδραση στα εμβόλια. Δεν αποτελεί αντένδειξη για να μην κάνουν το εμβόλιο, η αλλεργία που μπορεί να έχει κάποιος σε κάποιο φαγητό, ή φαρμακευτική ουσία, είπε.

Τέλος εκτίμησε ότι αν προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα ως το τέλος του καλοκαιριού θα μπορούμε να έχουμε φτάσει στο 70-75% αν όμως μείνουμε στα σημερινά εμβολιαστικά δεδομένα τότε θα περάσουμε δύσκολο χειμώνα.

Βασιλακόπουλος

O καθηγητής σε παλαιότερη τηλεοπτική του εμφάνιση.

Τρίτη ενισχυτική δόση σχεδιάζει η Pfizer

Η αποτελεσματικότητα του τωρινού εμβολίου μπορεί να μειώνεται ένα εξάμηνο μετά τη χορήγηση του και γι’ αυτό, σύμφωνα με τις δύο συνεργαζόμενες εταιρείες (Pfizer και Biontech), μπορεί να χρειάζεται ενισχυτική δόση ιδίως κατά των παραλλαγών του κορωνοϊού.

Τα σχετικά στοιχεία, που δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί, πρόκειται να υποβληθούν στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ μέσα στις επόμενες εβδομάδες, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για να πάρουν την έγκριση χορήγησης ενισχυτικής δόσης, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», το πρακτορείο Ρόιτερς και τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments