Αθλητισμός

Ρουί Κόστα: Νέος πρόεδρος στην Μπενφίκα

Ρουί Κόστα: Νέος πρόεδρος στην Μπενφίκα
Ρουί Κόστα: Υπό την σκιά του σκανδάλου του πρώην πλέον προέδρου, η ομάδα όρισε ως προσωρινό πρόεδρο τον πρώην παίκτη.

Υπό την σκιά του σκανδάλου του πρώην πλέον προέδρου Βιέιρα, ο Ρουί Κόστα είναι ο νέος πρόεδρος της Μπενφίκα. Ο Βιέιρα κατηγορείται για πληθώρα οικονομικών σκανδάλων, μεταξύ των οποίων ξέπλυμα, υπεξαίρεση και φοροδιαφυγή.

Η Μπενφίκα διόρισε την Παρασκευή (09/07) ως «υπηρεσιακό» πρόεδρο τον παλιό μεγάλο άσο της, Ρουί Κόστα, προκειμένου να αντικαταστήσει στην προεδρία τον Λουίς Φελίπε Βιέιρα, ο οποίος ανεστάλη απ’ τα καθήκοντά του, μετά τη σύλληψη του στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος.

Ο Ρουί Κόστα πρόεδρος της Μπενφίκα

Σε επίσημη ανακοίνωση τους οι Λουζιτανοί ανέφεραν πως ο 49χρονος Ρουί Κόστα, που είχε τη θέση του αντιπροέδρου του κλαμπ, αναλαμβάνει την προεδρία «…με άμεση ισχύ, σύμφωνα με τους όρους του καταστατικού του συλλόγου. Ο διορισμός του είχε την ομόφωνη υποστήριξη όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Μπενφίκα».

Ο Βιέιρα, τέθηκε υπό κράτηση την Τετάρτη (07/07) στο πλαίσιο έρευνας για συμφωνίες αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, που ενδέχεται να έχουν προκαλέσει μεγάλες απώλειες στο πορτογαλικό κράτος και σε πολλές εταιρείες και θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστή τις επόμενες ημέρες.

Η εισαγγελία της Λισσαβόνας ισχυρίστηκε ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Βιέιρα (απάτη, ξέπλυμα χρήματος και πλαστογραφία), διαπράχθηκαν από το 2014, ενώ συνελήφθηκαν ακόμη τρία άτομα, που δεν κατονομάστηκαν από τον εισαγγελέα.

Ο Βιέιρα ανέστειλε τα καθήκοντα του

Ο Λουίς Φελίπε Βιέιρα ανέστειλε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Μπενφίκα, όπως δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του, δύο ημέρες μετά τη σύλληψή του, στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη φορολογική απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο Βιέιρα, ο οποίος επανεξελέγη τον Οκτώβριο του περασμένου έτους ως πρόεδρος του πιο δημοφιλούς ποδοσφαιρικού συλλόγου της Πορτογαλίας, τέθηκε υπό κράτηση την Τετάρτη για ανάκριση για συμφωνίες αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ που ενδέχεται να έχουν προκαλέσει μεγάλες απώλειες στο κράτος και αρκετές εταιρείες.

Η αναστολή του ρόλου του ως προέδρου της Μπενφίκα θα τεθεί σε ισχύ άμεσα, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του, Μανουέλ Μαγκαλάες Σίλβα, σημειώνοντας ωστόσο ότι «η αναστολή των καθηκόντων δεν είναι παραίτηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments