Πολιτική

Δένδιας στην Κροατία: Επικίνδυνη η προσπάθεια τρίτων χωρών για επιρροή στα Δυτικά Βαλκάνια

Δένδιας στην Κροατία: Επικίνδυνη η προσπάθεια τρίτων χωρών για επιρροή στα Δυτικά Βαλκάνια
Δένδιας στην Κροατία: Συναντήσεις με τους ομολόγους του σχεδόν όλων των χωρών των Δ. Βαλκανίων είχε στο περιθώριο του διεθνούς Φόρουμ του Ντουμπρόβνικ ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Σειρά συναντήσεων με τους ομολόγους του σχεδόν όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων είχε στο περιθώριο του διεθνούς Φόρουμ του Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα χθες Σάββατο, ο κος Δένδιας είχε αναφερθεί και στο ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΔ της Χάγης για την επίλυση της ελληνοτουρκικής διένεξης.

Δένδιας στην Κροατία: Οι δηλώσεις του

«Είχα σήμερα την ευκαιρία, εδώ στο Ντουμπρόβνικ, να συναντηθώ με τους συναδέλφους μου σχεδόν όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και να συζητήσουμε καταρχήν για την ευρωπαϊκή προοπτική τους, αλλά και επίσης για τους κινδύνους τους οποίους μπορεί να περιέχει η επιβλαβής απόπειρα τρίτων χωρών να έχουν επιρροή στα ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων» ανέφερε, σε δήλωσή του σε Έλληνες δημοσιογράφους, ο Νίκος Δένδιας μετά το πέρας του Φόρουμ στην Κροατία. Δένδιας στην Κροατία

Ειδικά με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, επισήμανε πως συζήτησε τα ζητήματα της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών και του υπογράμμισε την ανάγκη της πιστής εφαρμογής της, ιδίως στα θέματα που αφορούν στην ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας.

Επίσης, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε και με τους ομολόγους του της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παραβρέθηκαν στο Φόρουμ, τους υπουργούς Εξωτερικών της Μάλτας, της Σλοβενίας, της Κροατίας. Όπως σημείωσε στη δήλωσή του, συζήτησαν για το πώς θα μπορούσαμε να διευκολύνουμε την ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο Twitter, είχε γράψει για τη συνάντησή του με τον Κροάτη ομόλογό του: «Στο τέλος της επίσκεψής μου στο Dubrovnik για το Dubrovnik Forum 2021 συζήτησα με τον υπουργό Εξωτερικών της Κροατίας για τις πρωτοβουλίες εντός της ΕΕ σχετικά με τη σταθεροποίηση των Δυτικών Βαλκανίων και την ενίσχυση της ευρωπαϊκής τους προοπτικής».

Δένδιας: Λίγα λόγια για τον ίδιο

Τον Μάρτιο του 2004 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Από τον Απρίλιο του 2006 είναι μέλος του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επιμόρφωσης. Έχει διατελέσει πρόεδρος της ομάδας φιλίας Ελλάδας – Κουβέιτ της βουλής των Eλλήνων. Τον Σεπτέμβριο του 2007 επανεξελέγη Βουλευτής στη μοναδική έδρα που κέρδισε στην Κέρκυρα η Νέα Δημοκρατία. Τον Μάιο του 2008 ορίστηκε αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Διετέλεσε από το 2004 μέλος της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και Αντιπρόεδρος της Υποεπιτροπής Μετανάστευσης Λαθρομετανάστευσης και Προσφύγων από το 2007.

Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Διετέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο του 2009 έως τις Εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009. Τον Οκτώβριο του 2009 επανεξελέγη για τρίτη φορά Βουλευτής στη μοναδική έδρα που κέρδισε στην Κέρκυρα η Νέα Δημοκρατία.

Τον Δεκέμβριο του 2010 ορίσθηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Μετά τις εκλογές της 17 Ιουνίου 2012 που ανέδειξαν Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, ο Νίκος Δένδιας ανέλαβε Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Στις 10 Ιουνίου 2014 ανέλαβε Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ενώ στις 3 Νοεμβρίου 2014 ανέλαβε Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Δένδιας στην Κροατία

Στις Εθνικές Εκλογές του Ιανουαρίου 2015 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια της Β΄ Αθήνας, ενώ επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015.

Στις 13 Ιανουαρίου 2016, με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ορίστηκε πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Ως βουλευτής συμμετέχει στις επιτροπές, Αναθεώρησης του Συντάγματος, Παραγωγής & Εμπορίου , Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Προστασίας Περιβάλλοντος.

Είναι παντρεμένος με την Δάφνη Λάλα και έχει δύο γιους.

Στις Εθνικές Εκλογές του 2019, έθεσε υποψηφιότητα στην Β3′ Εκλογική περιφέρεια Νότιου Τομέα Αθηνών, όπου και εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης από το κόμμα της Νέας Δημοκρατία, συγκεντρώνοντας 59.440 σταυρούς προτίμησης. Λίγο αργότερα ανέλαβε χρέη Υπουργού Εξωτερικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments