Αθλητισμός

Οπαδός το 2013 είχε προβλέψει ότι η Αγγλία θα χάσει από την Ιταλία τον τελικό στα πέναλτι

Οπαδός το 2013 είχε προβλέψει ότι η Αγγλία θα χάσει από την Ιταλία τον τελικό στα πέναλτι
Αγγλία Ιταλία: Απίστευτο και όμως αληθινό το γεγονός ότι οπαδός πριν από οκτώ χρόνια είχε προβλέψει ακριβώς την έκβαση του τελικού του Euro.

Η Ιταλία είναι από την Κυριακή η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης! Η Ιταλία νίκησε τη Αγγλία με 3-2 στην διαδικασία των πέναλτι και στέφθηκε βασίλισσα της Ευρώπης χάριν κυρίως στον τερματοφύλακά της τον Ντοναρούμα. Μάλιστα, το κατάφερε μέσα στην Αγγλία, σε ένα Webley το οποίο στην κυριολεξία έβραζε, ενώ δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, καθώς Άγγλοι οπαδοί προσπάθησαν να εισβάλλουν στον γήπεδο πριν τον αγώνα. Τώρα δε είναι η ώρα των χρηματικών επάθλων

Παρόλα αυτά, όλα αυτά είχαν προβλεφθεί πριν από οκτώ χρόνια από οπαδό, ο οποίος πρόβλεψε ότι στο Euro του 2020 οι δύο φιναλίστ θα είναι Ιταλία και Αγγλία, αλλά και ότι τα «Τρία Λιοντάρια» θα ηττηθούν στη διαδικασία των πέναλτι.

Η ανάρτηση στο Twitter

Ενα αποτέλεσμα, το οποίο όπως φάνηκε το είχε προβλέψει ένας οπαδός πριν από οκτώ χρόνια! Συγκεκριμένα, στις 22 Φεβρουαρίου του 2013, είχε δημοσιεύσει στο Twitter ότι Αγγλία και Ιταλία θα φτάσουν στον τελικό του Euro 2020 και ότι η «Σκουάντρα Ατζούρα» θα κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

«Η Αγγλία μόλις έχασε τον τελικό του Euro 2020 εναντίον της Ιταλίας με πέναλτι, τίποτα δεν έχει άλλαξε», είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Τα χρηματικά έπαθλα

H «Σκουάντρα Ατζούρα» συνδύασε την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου με το ποσό των 28 εκατομμυρίων ευρώ από την UEFA, ενώ από την άλλη, η αγγλική ομοσπονδία (FA) έβαλε στα ταμεία της το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά, η UEFA διέθεσε 331 εκατομμύρια ευρώ στις 24 εθνικές ομάδες που συμμετείχαν στο Euro. Ενα ποσό το οποίο είναι κατά 30 εκατομμύρια μεγαλύτερο, σε σχέση με αυτό που είχε μοιράσει στο Euro του 2016. Ιταλία – Αγγλία

Το Βέλγιο, είναι η τρίτη ομάδα που κέρδισε τα περισσότερα χρήματα από την διοργάνωση, καθώς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, καρπώθηκε με 16,25 εκατομμύρια ευρώ. Ακολουθούν οι Ελβετία και Τσεχία με 14,75 εκατομμύρια ευρώ και η Ουκρανία με 14,25 εκατομμύρια ευρώ.

Γερμανία, Πορτογαλία, Κροατία και Ουαλία θα λάβουν 12,25 εκατομμύρια ευρώ από την UEFA. Οι Γαλλία, Ελβετία και Αυστρία θα εισπράξουν 12,75 εκατομμύρια ευρώ και τέλος οι Ολλανδία, Δανία και Ισπανία θα βάλουν στα ταμεία τους 13,75 εκατομμύρια ευρώ, 18,25 εκατομμύρια ευρώ και 19,25 εκατομμύρια ευρώ, αντίστοιχα.

Εκτός όμως από τις ομοσπονδίες η UEFA θα μοιράσει και το ποσό των 130 εκατομμύριων ευρώ και στους συλλόγους που δίνουν παίκτες στις εθνικές τους ομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments