Πολιτική

Μητσοτάκης: Σήμερα στις 19:00 το διάγγελμα για υποχρεωτικό εμβολιασμό και εστίαση

Μητσοτάκης: Σήμερα στις 19:00 το διάγγελμα για υποχρεωτικό εμβολιασμό και εστίαση
Μητσοτάκης: Τι αναμένεται να ανακοινώσει.

Στις 19:00 σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει τις ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού. Ενημέρωση για την πανδημία έκανε σήμερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Μητσοτάκης: Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει πως το εσωτερικό των καταστημάτων θα ανοίξει μόνο για τους εμβολιασμένους (με άλλα λόγια δεν θα υπάρχουν μικτοί χώροι), ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων σε γηροκομεία και δομές ΑμΕΑ. Και φυσικά ο εμβολιασμός των υγειονομικών της χώρας, εκεί που υπάρχει ακόμη πρόβλημα ενώ δεν αποκλείονται και σχεδιασμοί για υποχρεωτικό εμβολιασμό και εκπαιδευτικών προτού ανοίξουν τα σχολεία καθώς πλέον η μετάλλαξη Δέλτα χτυπάει και μικρές ηλικίες.

Ήδη από το πρωί μάλιστα γίνονται απανωτές συσκέψεις στο Μαξίμου με θέμα τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν από την κυβέρνηση ως προς τα δύο ζητήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις ανακοινώσεις, στόχος είναι να τονιστεί η σοβαρότητα της κατάστασης και η αδήριτη ανάγκη να προχωρήσουν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζόμενων.

Και μπορεί το μέτρο αυτό να μην φανεί τόσο σκληρό σε όσους έχουν αποφασίσει να μην κάνουν το εμβόλιο, καθώς το καλοκαίρι παραδοσιακά υπάρχει προτίμηση στους εξωτερικούς χώρους, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα που θα ανακοινωθούν να αποτελέσουν «μπούσουλα» για τη νέα πραγματικότητα που θα ισχύει από Σεπτέμβρη.

Είναι σαφές λοιπόν πως ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από το εσωτερικό των μαγαζιών έχει ημερομηνία έναρξης, αλλά όχι λήξης. Στην αντίπερα όχθη, οι εμβολιασμένοι θα έχουν ελεύθερη είσοδο σε όλες τις δραστηριότητες, έχοντας ως «κάρτα εισόδου» το πιστοποιητικό.

Τι δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος

Η Αριστοτελία Πελώνη στάθηκε ιδιαίτερα, στην έξαρση της πανδημίας σε περιοχές της χώρας όπως είναι η Κρήτη, η Αττική και το βόρειο Αιγαίο. Σε ότι αφορά την μετάλλαξη Δέλτα το 70% εντοπίστηκαν σε άτομα κάτω των 40 ετών. Η κα Πελώνη τόνισε ακόμα, ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ που έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα οι εμβολιασμένοι νοσούν ελαφριά. Μητσοτάκης

Κάλεσε για ακόμα μια φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν, όπως έπραξαν πάνω από 4 εκατομμύρια πολίτες, που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Το 51% των νέων κρουσμάτων, τόνισε εντοπίστηκαν από αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Ερωτηθείσα αν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της 15ης Ιουλίου είπε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους έως το τέλος της εβδομάδας.

Απαντώντας για τις καταγγελίες των δικηγόρων όσον αφορά στην μεταχείριση της 19χρονης από την Ηλιούπολη είπε ότι όλα απαντήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων αλλά και ότι υπάρχει τοποθέτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments