Video

Euro 2020 Ιταλία: Η τρομερή σύμπτωση με Ελλάδα και Πορτογαλία

Euro 2020 Ιταλία: Η τρομερή σύμπτωση με Ελλάδα και Πορτογαλία
Euro 2020 Ιταλία: Η Σκουάντρα Ατζούρα κατέκτησε το Ευρωπαϊκό. Πως συνδέεται με την Ελλάδα και την Πορτογαλία;

Η Ιταλία κατέκτησε το Euro 2020 και όλοι οι Ιταλοί ξεχύθηκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν. Από τη Ρώμη μέχρι το Μιλάνο, από τη Νάπολι μέχρι το Τορίνο, από την Μπολόνια μέχρι τη Βενετία και σε όλες τις περιοχές της γειτονικής χώρας το πάρτι ήταν ξέφρενο.

Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά το 1968 έφερε ευφορία στη γειτονική χώρα που φέτος έχει την τιμητική της, καθώς φέτος η Ιταλία κέρδισε και τη Eurovision με τους Maneskin να παίρνουν το βραβείο τραγουδώντας στην Rotterdam Ahoy το Zitti E Buoni και να τερματίζουν στην πρώτη θέση.

Είναι η τρίτη φορά στον 21ο αιώνα, από το 2000 δηλαδή και μετά, που μια χώρα συνδυάζει κατάκτηση Euro και Eurovision μέσα σε διάστημα ενός έτους. Την αρχή έκανε η Ελλάδα όταν κέρδισε το Euro 2004 στη Λισαβόνα επικρατώντας με το γκολ του Άγγελου Χαριστέα της Πορτογαλίας στις 4 Ιουλίου, ενώ στις 21 Μαΐου του 2005 η Έλενα Παπαρίζου με το Number One κατέκτησε την πρώτη θέση στη Eurovision στον τελικό του Palace of Sports στο Κίεβο της Ουκρανίας και έφερε το πρώτο και μοναδικό έως τώρα βραβείο στην Ελλάδα.

Η Πορτογαλία ήταν η δεύτερη χώρα που συνδύασε τις δυο επιτυχίες σε ποδόσφαιρο και μουσική. Η χώρα της Ιβηρικής αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 1η φορά στην ιστορία της το 2016, καθώς νίκησε 1-0 την Γαλλία μέσα στο Παρίσι με το γκολ του Έντερ στην παράταση. Τον Μάιο του 2017 η Πορτογαλία κέρδισε και τη Eurovision στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο στο Κίεβο της Ουκρανίας με τον Salvador Sobral και το τραγούδι Amar Pelos Dois.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments