Video

Maneskin: Ποιοι είναι οι Ιταλοί ροκάδες που κέρδισαν στη Eurovision

Maneskin: Ποιοι είναι οι Ιταλοί ροκάδες που κέρδισαν στη Eurovision
Maneskin: H μπάντα ιδρύθηκε το 2016.

Οι Ιταλοί Maneskin, κατάφεραν να κερδίσουν την προτίμηση του κοινού και να αναδειχθούν νικητές της Eurovision για το 2021, αποσπώντας συνολικά 524 πόντους.

Εντυπωσιακές εμφανίσεις πραγματοποίησαν Ελλάδα και Κύπρος, που κατάκτησαν τη 10η και 16η θέση αντίστοιχα.

Maneskin: Λίγα λόγια για το συγκρότημα

Οι Maneskin είναι ένα ιταλικό ροκ συγκρότημα από τη Ρώμη, που αποτελείται από τον επικεφαλής τραγουδιστή Νταμιάνο Ντάβιντ, τη μπασίστρια Βικτόρια Ντε Αντζελις, τον κιθαρίστα Τόμας Ράτζι, και τον ντράμερ Ίθαν Τόρκιο. Έγιναν αρχικά γνωστοί, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στην ενδέκατη σεζόν του ιταλικού τάλεντ σόου X Factor το 2017. Στη συνέχεια, κέρδισαν το Φεστιβάλ Μουσικής Sanremo του 2021 και εκπροσώπησε νικηφόρα την Ιταλία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021 με το τραγούδι “Zitti e buoni”.

Τα μέλη της μπάντας συναντήθηκαν πρώτα ως μαθητές του ίδιου γυμνασίου. Το 2016, ενώ ήταν μαθητές του liceo scienceo J.F. Kennedy στο Monteverde της Ρώμης, αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα συγκρότημα. Το όνομα της μπάντας επιλέχθηκε όταν έπρεπε να εγγραφούν στο Pulse, έναν τοπικό διαγωνισμό μουσικής για αναδυόμενες μπάντες. Καθώς σκεφτόταν, η Βικτώρια, η οποία είναι μισή Δανέζα, την ζήτησαν οι συμμαθητές της να πει μερικές δανικές λέξεις και συμφώνησαν για το Maneskin (“σεληνόφως”), αν και το νόημά του δεν σχετίζεται με το ίδιο το συγκρότημα.

Ο Διαγωνισμός Pulse σημείωσε επίσης μια καμπή στην καριέρα τους, καθώς έπρεπε να αρχίσουν να γράφουν τα δικά τους τραγούδια. Ο διαγωνισμός τους οδήγησε να αποδώσουν στο Felt Music Club & School και αργότερα κέρδισαν το πρώτο βραβείο.

Αργότερα έπαιξαν ως buskers στους δρόμους της συνοικίας Colli Portuensi της Ρώμης, καθώς και στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, συμπεριλαμβανομένης της Via del Corso. Μια από τις πρώτες ζωντανές συναυλίες τους έξω από την πατρίδα τους πραγματοποιήθηκε στη Faenza, στη συνάντηση ανεξάρτητων δισκογραφικών εταιρειών του 2016. Περίπου 30 άτομα παρακολούθησαν την παράσταση. Μετά από ένα ταξίδι στη Δανία, κατά τη διάρκεια του οποίου το συγκρότημα παρουσίασε επίσης ζωντανές εμφανίσεις, οι Maneskin ενίσχυσαν τη συνοχή τους και άρχισαν να παίζουν μαζί για αρκετές ώρες την ημέρα.

Το ντεμπούτο τους single, “Chosen”, κυκλοφόρησε στις 24 Νοεμβρίου 2017 από τη Sony Music και κατατάχθηκε στο νούμερο 2 στο Ιταλικό FIMI Singles Chart. Συμπεριλήφθηκε στο EP του ίδιου τίτλου, που κυκλοφόρησε στα μέσα Δεκεμβρίου 2017 και αποτελούταν κυρίως από διασκευές που είχαν εκτελεστεί στο παρελθόν κατά τη διάρκεια των ζωντανών εκπομπών του X Factor. Το EP πιστοποιήθηκε με πλατίνα από την Ομοσπονδία της Ιταλικής Μουσικής Βιομηχανίας.

Στις 23 Μαρτίου 2018, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο τους σινγκλ στην ιταλική γλώσσα, το “Morirò da re”, το οποίο συνέχισε την εμπορική επιτυχία τους. Το πρώτο στούντιο άλμπουμ των Måneskin, με το “Morirò da re” και τη μπαλάντα “Torna a casa”, κυκλοφόρησαν στις 26 Οκτωβρίου 2018.[19] Τόσο το άλμπουμ, με τίτλο Il ballo della vita, όσο και το single “Torna a casa” έφτασαν στην κορυφή των charts στην Ιταλία. Για την προώθηση του άλμπουμ, το συγκρότημα κυκλοφόρησε θεατρικά μια ταινία ντοκιμαντέρ, με τίτλο This Is Måneskin. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 26 Οκτωβρίου 2018 στην Ιταλία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments