Αθλητισμός

Φέντερερ: Οριστικά εκτός Ολυμπιακών Αγώνων

Φέντερερ: Οριστικά εκτός Ολυμπιακών Αγώνων
Φέντερερ: Ο πασίγνωστος τενίστας ανέφερε πως δεν θα μπορέσει να συμμετέχει λόγω τραυματισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα απέχουν οι Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ. Ο Φέντερερ πήρε την απόφαση να μην αγωνιστεί στους αγώνες λόγω προβλήματος στο γόνατο, έκανε γνωστή μέσω social media ο Ρότζερ Φέντερερ.

Πιο συγκεκριμένα, ο 39χρονος Ελβετός τενίστας γνωστοποίησε πως η κατάσταση με το γόνατό του, τον «άφησε πίσω», έπειτα από τα τελευταία τουρνουά, στα οποία συμμετείχε, αναφερόμενος, εκτός απροόπτου, στο γόνατο του δεξιού του ποδιού, για το οποίο είχε οδηγηθεί δυο φορές στο χειρουργείο το 2020.

Τι ανέφερε ο παίκτης

«Είμαι πολύ απογοητευμένος, καθώς ήταν τιμή και αποκορύφωμα της καριέρας μου κάθε φορά που εκπροσωπούσα την Ελβετία στους Αγώνες», ανέφερε ο Φέντερερ, ο οποίος ελπίζει πως θα επιστρέψει στη δράση στο U.S. Open, που ξεκινά στις 31 Αυγούστου.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, θα είναι οι πρώτοι χωρίς τους Φέντερερ και Ναδάλ μετά απο αυτούς του 1996 στην Ατλάντα.

Λίγα λόγια για τον μεγάλο παίκτη

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι Ελβετός επαγγελματίας αντισφαιριστής, ο οποίος κατατάσσεται σήμερα στο Νο. 6 παγκοσμίως από την Ένωση Επαγγελματιών Αντισφαιριστών. Είναι ένας από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών -σύμφωνα μάλιστα με τις κατά καιρούς δηλώσεις σχολιαστών τένις και τενιστών, “ο σπουδαιότερος όλων των εποχών”.

Μερικά από τα αναρίθμητα ρεκόρ του μεγαλύτερου τενίστα όλων των εποχών είναι η παραμονή του επί 310 εβδομάδες ως νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης (237 εκ των οποίων συνεχόμενες, γεγονός που καθιστά άλλο ένα απόλυτο ρεκόρ για το ανδρικό τένις), η κατοχή 20 τίτλων Grand Slam και 6 τίτλων ATP World Tour Finals, η κατάκτηση 5 συνεχόμενων τίτλων σε δύο διαφορετικά Grand Slam (Γουίμπλεντον και Αμερικανικό Όπεν), η κατάκτηση 3 Grand Slam σε κάθε μία από τρεις διαφορετικές σεζόν (2004, 2006 και 2007), η συμμετοχή του σε 31 τελικούς Grand Slam (κατέχοντας, μάλιστα, τα δύο ρεκόρ συμμετοχής σε συνεχόμενους τελικούς Grand Slam -10 και 8 αντίστοιχα).

Ακόμη, η συμμετοχή του σε τουλάχιστον 5 τελικούς σε κάθε Grand Slam (7 στο Αυστραλιανό Όπεν, 5 στο Ρολάν Γκαρός, 12 στο Γουίμπλεντον και 7 στο Αμερικανικό Όπεν), η συμμετοχή του στους τελικούς και των τεσσάρων Grand Slam σε τρεις διαφορετικές σεζόν (2006, 2007 και 2009), η συμμετοχή του σε τουλάχιστον τρεις από τους τέσσερις τελικούς Grand Slam σε πέντε διαφορετικές σεζόν (2004, 2006, 2007, 2008, 2009) και η συμμετοχή του σε 23 συνεχόμενους ημιτελικούς Grand Slam (δεύτεροι, με 10 συνεχόμενους ημιτελικούς, έρχονται οι Ροντ Λέιβερ και Ιβάν Λεντλ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments