Πολιτική

Θεοχάρης: Η αύξηση των λοιμώξεων δεν σχετίζεται με τον τουρισμό

Θεοχάρης: Η αύξηση των λοιμώξεων δεν σχετίζεται με τον τουρισμό
Θεοχάρης: Σχετικά με την αύξηση των λοιμώξεων μίλησε ο υπουργός Τουρισμού, λέγοντας πως δεν επηρεάζει τον τουρισμό.

O υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σχολίασε το θέμα της αύξησης των λοιμώξεων στην χώρα, λέγοντας πως δεν επηρεάζει τον τουρισμό. Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα ο υπουργός, η χώρα έχει σχέδιο και το εφαρμόζει, ενώ ανακοίνωσε πως οι τουρίστες θα εισέρχονται με rapid test στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο τουρισμός δεν ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σε συνέδριο ξενοδόχων, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, στον απόηχο των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση με στόχο τη διάσωση του καλοκαιριού.

“Το άνοιγμα του τουρισμού έγινε πολύ προσεκτικά”

Η χώρα μας άνοιξε το Μάιο στον τουρισμό, ελπίζοντας ότι τα τουριστικά έσοδα θα φτάσουν περίπου το μισό του 2019 που αποτέλεσε ρεκόρ, όταν περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν τη χώρα, αναφέρει το πρακτορείο.

«Το άνοιγμα του τουρισμού έγινε πολύ προσεκτικά. Τις πρώτες 10 ημέρες του Ιουλίου, μόνο 74 από τα 105.609 δείγματα που ελήφθησαν στα σημεία εισόδου της χώρας ήταν θετικά, μόλις 0,07%», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης στο συνέδριο.

«Η χώρα μας δεν έχει πρόβλημα με το άνοιγμα των συνόρων της», είπε ο υπουργός Τουρισμού, τονίζοντας ότι «η αύξηση των λοιμώξεων δεν σχετίζεται με τον τουρισμό».

Χάρης Θεοχάρης: 1,5 εκατομμύριο Γερμανοί το 2019

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι την Ελλάδα επισκέφτηκαν 1,5 εκατομμύριο Γερμανοί και τα έσοδα για την ελληνική οικονομία ανήλθαν σε 1,13 δισ. ευρώ, ανάφερε ο κ. Θεοχάρης. Το 2019 χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό οι αφίξεις από την Γερμανία ανήλθαν σε 4 εκατομμύρια και τα έσοδα σε 4 δισ ευρώ.

Στην παρέμβαση του ο κ. Θεοχάρης έκανε εκτενή αναφορά στο σχέδιο ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού κάνοντας λόγο για ένα οργανωμένο πλάνο, που πέρυσι μάλιστα πέτυχε και διεθνή αναγνώριση, εφέτος είπε, ότι υπάρχει αισιοδοξία αλλά όχι εφησυχασμός. Εξήρε την πολύ καλή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και σημείωσε ότι τουρισμός δεν υφίσταται χωρίς υγειονομική ασφάλεια στους τουριστικούς προορισμούς.

Για μια ακόμα φορά ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς και αναφερόμενος στην αγορά της Αγγλίας επεσήμανε ότι καταγράφεται σημαντική κινητικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments