Πολιτική

Θεοχάρης: Η Ελλάδα έχει σχέδιο και το θέτει σε εφαρμογή

Θεοχάρης: Η Ελλάδα έχει σχέδιο και το θέτει σε εφαρμογή
Θεοχάρης: Σε συνέντευξη του ο υπουργός Τουρισμού τόνισε πως το ελληνικό σχέδιο έχει δουλέψει καθώς έχει σημειωθεί μεγάλη πτώση κρουσμάτων.

Χάρης Θεοχάρης μίλησε σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού και για τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση κατά της πανδημίας. Να θυμίσουμε πως ο ίδιος έχει αναφέρει πως είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης η υγειονομική ασφάλεια των τουριστών.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε κατά την διάρκεια εκδήλωσης πως η  διάρκεια της τουριστικής περιόδου εφέτος θα κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα σε αφίξεις και έσοδα για τον ελληνικό τουρισμό.

Σχετικά με τα μέτρα κατά της πανδημίας

Κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης Τουρισμός και Ασφάλεια που διοργάνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα, ο κ. Θεοχάρης ευχήθηκε να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα, με άνοιξε-κλείσε, όπως συνέβη πέρυσι και ζήτησε την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, αλλά και τη συνδρομή της αστυνομίας σε αυτό.

Εστιάζοντας στα του υπουργείου Τουρισμού σημείωσε ότι φέτος τα μέτρα προστασίας είναι φιλικά προς τον πολίτη, καθώς είναι αναλυτικά γι’ αυτόν που θέλει να ταξιδέψει. Ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι από το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού υπάρχει μια συνεχής πτώση των κρουσμάτων και επεσήμανε ότι θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει σχέδιο και το θέτει σε εφαρμογή. Μάλιστα υπενθύμισε ότι το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού βραβεύτηκε εφέτος για το επιτυχές άνοιγμα του τουρισμού πέρυσι.

Για το ζήτημα της Βρετανίας, αφού επεσήμανε ότι τον στενοχωρεί η παρούσα εξέλιξη, εξέφρασε την ελπίδα ότι στην επόμενη αναθεώρηση που θα κάνει η βρετανική κυβέρνηση η Ελλάδα θα είναι στο πράσινο.

«Όταν εσείς βλέπετε ανυπαρξία σχεδίου, ο παγκόσμιος οργανισμός μας βραβεύει»

«Όταν εσείς βλέπετε ανυπαρξία σχεδίου, ο παγκόσμιος οργανισμός για τον τουρισμό και τα ταξίδια, το World Travel and Tourism Council, μας βραβεύει ως την καλύτερη χώρα στον κόσμο για τη διαχείριση του ανοίγματος του τουρισμού. Και δεν άκουσα μία σωστή λέξη από εσάς, ένα μπράβο για τη χώρα. Γιατί δεν βράβευσε εμένα, δεν βράβευσε το υπουργείο Τουρισμού, δεν βράβευσε ούτε καν τον πρωθυπουργό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Βράβευσε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού», είπε ο υπουργός Τουρισμού και πρόσθεσε:

«Βράβευσε την υπευθυνότητα των ιδιωτικών επιχειρήσεων, οι οποίες τήρησαν τα πρωτόκολλα απαρέγκλιτα, χωρίς να χρειάζονται βούρδουλα, χωρίς να χρειάζονται τον ελεγκτή, διότι νοιάζονται, διότι η χώρα μας είναι χώρα της φιλοξενίας και η φιλοξενία είναι το να νοιάζεσαι τον άλλον. Και αν άλλες χρονιές αυτό το νοιάξιμο ήταν ένα μαξιλάρι για να κάτσει πιο αναπαυτικά ή ήταν ένα κρύο ποτό για να ξεδιψάσει, φέτος το «νοιάζομαι» σημαίνει σκέφτομαι την υγεία του, τηρώ τους κανόνες, τηρώ όλες τις υποχρεώσεις». Θεοχάρης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments