Ελλάδα

Μίνα Γκάγκα: Μετατρέψαμε και πάλι κλινικές για νοσηλεία Covid

Μίνα Γκάγκα: Μετατρέψαμε και πάλι κλινικές για νοσηλεία Covid
Μίνα Γκάγκα: Δραματική έκκληση της συντονίστριας διευθύντριας στην 7η Πνευμονολογική Κλινική του Σωτηρία.

Η Μίνα Γκάγκα, συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Σωτηρία και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας δήλωσε πως οι εισαγωγές όχι μόνο αυξάνονται, αλλά και ότι οι κλινικές covid ανοίγουν ξανά και ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών είναι 30 με 32 ετών.

Νωρίτερα ο Ιωάννης Καπρεβέλος διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος προειδοποίησε τους ανεμβολίαστους πολίτες πως κινδυνεύουν από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Μίνα Γκάγκα: Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική και πλέον έχουμε πολλές εισαγωγές. Μετατρέψαμε και πάλι κλινικές που είχαμε αποχαρακτηρίσει, σε κλινικές covid», δήλωσε η Μίνα Γκάγκα μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Η εικόνα από τους θαλάμους νοσηλείας είναι ότι κάποιοι από τους νοσηλευόμενους θα χρειαστούν ΜΕΘ. Στις εισαγωγές υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων που κάποιοι από αυτούς θα χρειαστούν ΜΕΘ αλλά σε μικρότερο ποσοστό όρος σε σχέση με ηλικιωμένους, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών έχει πέσει στα 30-32 έτη», σημείωσε η Μίνα Γκάγκα.

Μίνα Γκάγκα

Όπως ανέφερε πολλοί από τους νέους σε ηλικία ασθενείς στέλνονται σπίτι καθώς δεν χρήζουν νοσηλείας, ενώ πρόσθεσε ότι από την μετάλλαξη Δέλτα, πλήττονται και τα παιδιά και όπως είπε χαρακτηριστικά αν αρρωστήσουν 10.000, κάποια θα χρειαστούν νοσοκομείο και κάποια θα χρειαστούν εντατική θεραπεία.

Μίνα Γκάγκα: Οι γονείς να μιλήσουν με τους παιδιάτρους και να ακούσουν τις συμβουλές τους

«Φορώντας μάσκες είμαστε πιο ασφαλής αλλά η μετάλλαξη Δέλτα είναι μεγάλο πρόβλημα», πρόσθεσε. Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών η Μίνα Γκάγκα κάλεσε τους γονείς να μιλήσουν με τους παιδιάτρους και να ακούσουν τις συμβουλές τους.

Αναφερόμενη στους αρνητές εμβολίων και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα είπε ότι είναι ανησυχητικό φαινόμενο και τόνισε ότι οι άνθρωποι που θέλουν να λύσουν απορίες υπάρχει η δυνατότητα του διαλόγου, όμως αν κάποιος δεν θέλει να ακούσει τότε είναι πολύ δύσκολο να τον πείσεις. «Όσοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο να μην βάζουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments