Τεχνολογία

Steam Deck: Επίσημα η φορητή παιχνιδοκονσόλα της Valve

Steam Deck: Επίσημα η φορητή παιχνιδοκονσόλα της Valve
Steam Deck: Μετά από φήμες τον Μάιο, η Valve έχει πλέον ανακοινώσει επίσημα το Steam Deck, ένα φορητό υπολογιστή gaming για τους λα΄τρεις του είδους.

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και στην περίπτωση της Valve. Η εταιρεία αποκάλυψε επίσημα το Steam Deck, τη δική της φορητή παιχνιδοκονσόλα τύπου Nintendo Switch, η οποία θα δώσει στους gamers τη δυνατότητα να παίζουν τα χιλιάδες παιχνίδια της πλατφόρμας είτε από την οθόνη του, είτε σε τηλεόραση ή monitor συνδέοντας την ειδική βάση.

«Συνεργαστήκαμε στενά με την AMD για την κατασκευή της custom APU του Steam Deck, η οποία είναι βελτιστοποιημένη για handheld gaming. Συνδυάζει Zen 2 CPU με RDNA 2 GPU ούτως ώστε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή απόδοση για τα πιο απαιτητικά AAA games με πολύ ικανοποιητική ενεργειακή συμπεριφορά»

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, το Steam Deck διαθέτει οθόνη αφής όπως ενημερώνει το tecjgera.gr,  7’’ LCD με thumbsticks αριστερά και δεξιά, trigger και back buttons, αλλά και panel αφής αριστερά και δεξιά. Οι gamers θα έχουν πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη τους στο Steam μόλις πραγματοποιήσουν login, επομένως, πρακτικά θα έχεις στη διάθεση σου ένα φορητό gaming PC.

Steam Deck

Steam Deck Specs

CPU: Zen 2 4c/8t, 2.4-3.5GHz (up to 448 GFlops FP32) GPU: 8 RDNA 2 CUs, 1.0-1.6GHz (up to 1.6 TFlops FP32) 16 GB LPDDR5 RAM (5500 MT/s) 1280 x 800px (16:10 aspect ratio) 7″ optically bonded LCD Bluetooth 5.0 (support for controllers, accessories and audio) Wi-FiDual-band Wi-Fi radio, 2.4GHz and 5GHz, 2 x 2 MIMO, IEEE 802.11a/b/g/n/ac Το Steam Deck θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο σε τιμές από €419 για την έκδοση με 64GB αποθηκευτικό χώρο μέχρι €679 για την έκδοση με 512GB αποθηκευτικό χώρο και anti-glare επικάλυψη για την οθόνη.

Διαθεσιμο σε τρια διαφορετικά μοντέλα

Το Steam Deck θα είναι διαθέσιμο σε τρία διαφορετικά μοντέλα αλλά, η μόνη σημαντική διαφορά μεταξύ τους θα είναι το μέγεθος και η ταχύτητα αποθήκευσης, με τις γραφικές τους δυνατότητες πανομοιότυπες. Η βασική έκδοση θα κοστίσει $399 και έχει 64 GB αποθήκευσης, ακολουθούμενη από ένα μοντέλο $529 με 256 GB, και, τέλος, μια έκδοση $649 που έχει 512 GB και anti-glare etched glass screen. Τα τελευταία δύο Steam Decks θα έχουν επίσης ταχύτερους SSD NVMe και τα τρία θα σας επιτρέψουν να εγκαταστήσετε και να παίξετε παιχνίδια από μια κάρτα Micro SD για να επεκτείνετε περαιτέρω τη χωρητικότητα αποθήκευσης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments