Τεχνολογία

Nintendo: Ετοιμάζει μουσείο στην Ιαπωνία

Nintendo: Ετοιμάζει μουσείο στην Ιαπωνία
Σε μια πρωτοπόρα κίνηση προχωράει η εταιρία Nnitendo , καθώς ετοιμάζει το δικό της μουσείο στην Ιαπωνία.

Μια πρώην βιομηχανική εγκατάσταση της Nintendo στην επαρχία του Κιότο στην Ιαπωνία πρόκειται να γίνει το πρώτο μουσείο της γνωστής εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών.

Κατασκευασμένο το 1969, το Nintendo Uji Ogura Plant στην Uji-city, χρησιμοποιείτο για παραγωγή hanafuda (ιαπωνικών καρτών για παιχνίδια) και για ένα διάστημα στέγαζε κέντρο εξυπηρέτησης πελατών για επισκευές. Μετά τα εγκαίνια νέας μονάδας το 2016, το μέλλον της παλαιάς ήταν αβέβαιο. Το σχεδιαζόμενο μουσείο σύμφωνα με το CNN Greece, θα προβάλλει ιστορικά προϊόντα της Nintendo και θα φιλοξενεί εκθέσεις και εκδηλώσεις-εμπειρίες για να μοιραστεί, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, «με το κοινό την ιστορία εξέλιξης των προϊόντων της και τη φιλοσοφία της».

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1889 και παρουσίασε το πρώτο της βιντεοπαιχνίδι, το Color TV-Game, το 1977. Το περίφημο arcade βιντεοπαιχνίδι Donkey Kong, με το οποίο γνωρίσαμε τον πιο δημοφιλή χαρακτήρα της, τον Mario, εμφανίστηκε το 1981. Τέσσερα χρόνια αργότερα κατέφθασαν η κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών Nintendo Entertainment System και το βιντεοπαιχνίδι Super Mario Bros

Ποια είναι η Nintendo

Η Nintendo Co., Ltd. (ιαπωνικά: 任天堂)‎) είναι ιαπωνική πολυεθνική εταιρία ηλεκτρονικών και βιντεοπαιχνιδιών, που ιδρύθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1889 στο Κιότο από τον Φουσατζίρο Γιαμαούτσι, αρχικά για να παραγάγει τις χειροποίητες κάρτες χανάφουντα, του ομώνυμου ιαπωνικού παιχνιδιού καρτών. Στα μέσα του εικοστού αιώνα, η επιχείρηση δοκίμασε διάφορες μικρές δραστηριότητες, όπως ένα ξενοδοχείο αγάπης και ένα ταξιδιωτικό γραφείο. Με τη πάροδο του χρόνου, η Nintendo έγινε μια επιχείρηση βιντεοπαιχνιδιών, και έχει αναδειχθεί σήμερα ως μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στη βιομηχανία.

Μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2014, η Nintendo σημείωσε πωλήσεις οι οποίες, αθροιστικά, αγγίζουν τα 670.43 εκατομμύρια κομμάτια υλικού και 4.23 δισεκατομμύρια αντίγραφα λογισμικού.Η εταιρεία έχει δημιουργήσει και διανέμει μερικά από τα πιο γνωστά και με μεγαλύτερες πωλήσεις δικαιοχρήσεων, όπως τα Mario, Pokémon, Metroid, The Legend of Zelda και Donkey Kong. Στα Βαλκάνια, επίσημος αντιπρόσωπος της Nintendo είναι η CD Media, από την 1 Οκτωβρίου του 2016.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments