Ελλάδα

Μόσιαλος: Για ποιους θα είναι απαραίτητη η τρίτη δόση

Μόσιαλος: Για ποιους θα είναι απαραίτητη η τρίτη δόση
Μόσιαλος: Ποιες κατηγορίες συμπολιτών μας θα χρειαστεί να κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, δήλωσε πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου για την Covid-19 σε ανοσοκατασταλμένους, που δεν διαθέτουν επαρκή αντισώματα, και άλλους πολύ ευάλωτους συμπολίτες μας, ενώ τάχθηκε υπέρ της μίξης των εμβολίων.

Μόσιαλος: Τι είπε για την τρίτη δόση του εμβολίου

Όπως εξήγησε ο καθηγητής του London School of Economics, «πρέπει να προγραμματιστεί η τρίτη δόση για τους ανοσοκατασταλμένους, όπως ήδη γίνεται σε άλλες χώρες»

Όπως ανέφερε η τρίτη δόση θα γίνει με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna αλλά αυτό δεν ενέχει κίνδυνο για όσους δεν εμβολιάστηκαν αρχικά με mRNA εμβόλιο. «H μίξη των εμβολίων θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη απόκριση στην ανοσία, να μην μας προβληματίζει αυτό», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Μόσιαλος

Σημείωσε ότι το νέο κύμα αφορά πολίτες χωρών μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στα εμβόλια. Θα πλήξει τους ανεμβολίαστους και κατά ένα πολύ μικρό ποσοστό εμβολιασμένους, οι οποίοι είτε θα είναι ανοσοκατασταλμένοι είτε θα ανήκουν σε πολύ ευάλωτες ομάδες, γι’ αυτό και ανακύπτει η ανάγκη της χορήγησης αναμνηστικής δόσης.

Για το γεγονός ότι ο αριθμός των θανάτων και των νοσηλειών έχει μειωθεί, ο κ. Μόσιαλος είπε ότι αυτό συνέβη χάρη στο εμβόλιο και όχι επειδή έχει εξασθενήσει ο κορωνοϊός. Σχετικά με τα παιδιά, δήλωσε: «Μπορεί να δούμε μεγάλη διασπορά του ιού στα παιδιά. Αν εμβολιαστούν όμως οι μεγαλύτεροι θα προστατεύσουν τα παιδιά».

Η ανακοίνωση του Ισραήλ για το εμβόλιο της Pfizer και την αποτελεσματικότητα στη μετάλλαξη Δέλτα

Το εμβόλιο κατά της Covid των Pfizer/BioNTech, αποδεικνύεται ασθενέστερο έναντι της νέας εκδήλωσης του Covid-19, την μετάλλαξη Δέλτα, σημειώνει σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ προσθέτοντας ότι παρέχει «σημαντικά λιγότερη» προστασία από ότι ήλπιζαν οι υγειονομικές αρχές.

Το Ισραήλ, η χώρα που ηγήθηκε παγκοσμίως του προγράμματος εμβολιασμού κατά της νόσου Covid, ανακοίνωσε σήμερα ότι με βάση τα νέα δεδομένα , η χορήγηση δύο δόσεων του εμβολίου παρέχει προστασία έναντι της συγκεκριμένης μετάλλαξης μόνο κατά 64%.

Από την μετάλλαξη «Δέλτα» έχει ήδη μολυνθεί το 80% των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ισραήλ με τις υγειονομικές αρχές να καταγράφουν σημαντική αύξηση των κρουσμάτων της νόσου Covid τις τελευταίες εβδομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments