Διεθνή

Φάουτσι: Η μετάλλαξη Δέλτα πίσω από το 80% των κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Φάουτσι: Η μετάλλαξη Δέλτα πίσω από το 80% των κρουσμάτων στις ΗΠΑ
Φάουτσι: Σε ακρόαση του στην Γερουσία ο επικεφαλής επιδημιολόγος μίλησε σχετικά με την μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο Φάουτσι μίλησε σχετικά με την μετάλλαξη Δέλτα σε ακρόαση μπροστά στην Γερουσία. Να θυμίσουμε ότι ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι ζήτησε έγγραφα για το Ινστιτούτο της Ουχάν. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν το εργαστήριο στην Ουχάν της Κίνας, πράγμα που δεν γνώριζαν αρκετοί κυβερνητικοί παράγοντες.

Πιο συγκεκριμένα, η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού είναι η αιτία του 80% και πλέον των νέων κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ, όμως τα εγκεκριμένα εμβόλια παραμένουν πάνω από 90% αποτελεσματικά στην αποτροπή των νοσηλειών και θανάτων, δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Άνθονι Φάουτσι, κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στην αμερικανική γερουσία.

Έντονη συνομιλία Φάουτσι – Ραντ Πολ

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, υπήρξε μια έντονη συνομιλία με τον Ρεπουμπλικανό βουλευτή Ραντ Πολ, ο οποίος κατηγόρησε τον Φάουτσι ότι είπε ψέματα σχετικά με το ότι τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας παρείχαν χρηματοδότηση για έρευνα στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, στην Κίνα. Ο γερουσιαστής από το Κεντάκι ισχυρίστηκε ότι η έρευνα ενδέχεται να έπαιξε κάποιο ρόλο στην ανάπτυξη του νέου κορονοϊού στο εργαστήριο της Ουχάν.

«Εάν κάποιος πιαστεί να λέει ψέματα στο Κογκρέσο… ο αμερικανικός ποινικός κώδικας προβλέπει ότι πρόκειται για κακούργημα και επιβάλει πενταετή ποινή», είπε ο Πολ στον Φάουτσι, κατά τη διάρκειας της ακρόασης. Ο Φάουτσι, ο οποίος μέχρι πρότινος συνήθιζε σε ήρεμες και διπλωματικές απαντήσεις, αυτήν τη φορά ανταπέδωσε τα πυρά: «Γερουσιαστή Πολ, δεν έχω ποτέ πει ψέματα ενώπιον του Κογκρέσου… (και) δεν ξέρετε για τι μιλάτε».

«Η μοναδική πανδημία που έχουμε πλήττει εκείνους που δεν είναι εμβολιασμένοι.»

Ο δρ Φάουτσι, ένας από τους πλέον αξιοσέβαστους επιστήμονες, προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις μια μέρα μετά την ανταλλαγή πυρών μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και της εταιρείας Facebook, με τον Αμερικανό πρόεδρο να δηλώνει την Παρασκευή ότι μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπου κυκλοφορούν ψευδείς πληροφορίες για τα εμβόλια, «σκοτώνουν τους ανθρώπους».

«Σκοτώνουν τους ανθρώπους. Η μοναδική πανδημία που έχουμε πλήττει εκείνους που δεν είναι εμβολιασμένοι. Σκοτώνουν τους ανθρώπους», τόνισε ο Μπάιντεν, απαντώντας σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε ποιο μήνυμα στέλνει στις πλατφόρμες, όπως το Facebook.

Η εταιρεία αντέκρουσε αυτές τις επικρίσεις, λέγοντας μάλιστα ότι αντ’ αυτού «σώζει ζωές» με μέτρα που επιτρέπουν, σύμφωνα με την πλατφόρμα, στους χρήστες της να έχουν καλύτερη πρόσβαση σε πληροφορίες για εμβόλια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments