Κόσμος

Φάουτσι: Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των μεταλλάξεων

Φάουτσι: Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των μεταλλάξεων
Φάουτσι: Ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ μίλησε σχετικά με την πανδημία και το ζήτημα της παροχής εμβολίων από την πλευρά των ΗΠΑ.
Φάουτσι: Ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ μίλησε σχετικά με την πανδημία και το ζήτημα της παροχής εμβολίων από την πλευρά των ΗΠΑ.

Ο Άντονι Φάουτσι μίλησε σχετικά με την πορεία της πανδημίας. Να θυμίσουμε ότι ο Άντονι Φάουτσι αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν το εργαστήριο της Ουχάν. Ο ίδιος είχε πει πως πρέπει να τηρούνται οι κοινωνικές αποστάσεις μετά τον εμβολιασμό. Ακόμη, είχε αναφέρει ότι μπορεί να μην χρειαστεί το εμβόλιο της AstraZeneca.

Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ καταγράφουν πλέον τα χαμηλότερα κρούσματα του κορωνοιού μέσα σ΄ένα χρόνο, δεν έχουν καταφέρει ακόμα να χαλιναγωγήσουν την εξάπλωση της νόσου Covid- 19, όπως ο ίδιος εξηγεί.

Άντονι Φάουτσι

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας

«Δεν θέλουμε να δηλώσουμε πρόωρα ότι έχουμε νικήσει τον κορωνοιό», επισημαίνει ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος στη συνέντευξή του.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 2021, οι ΗΠΑ είχαν περισσότερα κρούσματα του κορωνοιού σε σχέση με το 2020. Ωστόσο, όπως ο ίδιος υποστήριξε, τα κρούσματα είναι πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο. «Όμως, όσο περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να εμβολιαστούν, η κοινότητα θα είναι ασφαλέστερη», επισημαίνει.

Στο 50% οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, τουλάχιστον το 50% του ενήλικου πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια εποχή που να μην χρειάζεται οι Αμερικανοί να κάνουν μπάρμπεκιου στην παραλία. Τα ημερήσια κρούσματα του κορωνοιού έχουν μειωθεί κατά 53% από την 1η Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, αλλά τα ποσοστά εξακολουθούν να είναι υψηλά στον μη εμβολιασμένο πληθυσμό και τα κρούσματα εξακολουθούν να αυξάνονται παγκοσμίως.

Σε παγκόσμιο επίπεδο όμως, έχουν καταγραφεί περισσότερα κρούσματα του κορωνοιού το 2021 σε σχέση με το 2020, σύμφωνα με στοιχεία του έγκριτου αμερικανικού πανεπιστημίου. «Όσο υπάρχει κάποιος βαθμός δραστηριότητας σε όλο τον κόσμο, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να εμφανιστούν μεταλλάξεις και να μειωθεί κάπως η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μας», δήλωσε ο Φάουτσι.

Οι ΗΠΑ δέχτηκαν πιέσεις για να συνεισφέρουν περισσότερο

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι ΗΠΑ δέχτηκαν πιέσεις για να προσφέρουν μεγαλύτερη βοήθεια σε ότι αφορά τα εμβόλια και τις τελευταίες εβδομάδες δεσμεύτηκαν να δωρίσουν 80 εκατομμύρια εμβόλια, εκτός από την δωρεά των τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων στην «Covax», το παγκόσμιο πρόγραμμα ανταλλαγής εμβολίων.

Ο Φάουτσι υπογράμμισε πάντως ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να υπάρξει συνεισφέρουν περισσότερο. «Συζητάμε αυτή τη στιγμή σε διάφορα επίπεδα για το πώς θα μπορούσαμε να αυξήσουμε την παραγωγή για να λάβουμε δόσεις εμβολίων από τις εταιρείες που ήδη τις έχουν ετοιμάσει για εμάς, να πάρουμε περισσότερες δόσεις που θα μπορούσαν να διανεμηθούν σε χώρες με χαμηλότερο και μεσαίο εισόδημα», τόνισε ο «Τσιόδρας των ΗΠΑ». Άντονι Φάουτσι

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments