Διεθνή

Kύπρος: Άρση στρατιωτικού καθεστώτος σε τμήμα της Αμμοχώστου

Kύπρος: Άρση στρατιωτικού καθεστώτος σε τμήμα της Αμμοχώστου
Kύπρος: Ανακοινώθηκε το νέο στάδιο του ανοίγματος της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου.

Την αποστρατιωτικοποίηση τμήματος της πόλης της Αμμοχώστου ανακοίνωσαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ερσίν Τατάρ, καλώντας τους Ελληνοκυπρίους να κάνουν αιτήσεις στην επιτροπή που έχει συστήσει το ψευδοκράτος για να πάρουν πίσω τις περιουσίες τους, υπό τον όρο βέβαια, ότι θα αναγνωρίσουν την Τουρκοκυπριακή διοίκηση, στην επίσκεψή του στα κατεχόμενα στην Κύπρο. Όλα αυτά ενώ η Kύπρος σήμερα θυμάται την αιματηρή εισβολή πριν από 47χρόνια.

Kύπρος: Ερντογάν κατά πάντων

Σε μια εμπρηστική ομιλία του- παρουσία και του ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ – ο Ερντογάν έκανε λόγο για «εχθρούς των Τουρκοκυπρίων», στους οποίους συμπεριέλαβε και τον Μητσοτάκη. «Όλοι αυτοί θα μιλήσουν σήμερα για την Κύπρο. Θα τους ακούσουμε, είπε αλλά δεν μας νοιάζει τι θα πουν» ανέφερε, σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη. Kύπρος

Επιτέθηκε δε και στην Ευρωπαική Ένωση, «λέγοντας ότι εμείς δεν θα πάρουμε τις συμβουλές τους… Θα κάνουμε αυτό που πρέπειο» δήλωσε, και επανέλαβε τη θεωρία του για «δυο κράτη στην Κύπρο». Ισχυρίστηκε ακόμη ότι «η πολιτική των Ευρωπαίων και των Αμερικάνων στηρίζονται πάνω στο ψέμα», και κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι υποσχεθήκαν βοήθεια στους Τουρκοκύπριους και δεν το έκαναν.

Αψηφώντας τη διεθνή νομιμότητα και τις αντιδράσεις, επέμεινε ότι «η νέα διαπραγματευτική διαδικασία στην Κύπρο, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μεταξύ δύο κρατών». «Δεν έχουμε άλλα 50 χρόνια να χάσουμε για την Κύπρο, οι τουρκικές προτάσεις για ειρηνική διευθέτηση είναι ακόμα στο τραπέζι» επανέλαβε ο τούρκος πρόεδρος.

Kύπρος: Οι χθεσινές δηλώσεις του Ερντογάν

Μιλώντας για το Κυπριακό, ο Τούρκος πρόεδρος το χαρακτήρισε ως μια «μεγάλη εθνική υπόθεση της Τουρκίας και του ηρωικού έπους του 1974» και προχώρησε σε σκληρή επίθεση προς την ελληνοκυπριακή πλευρά. Η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι συνεχίζουν με μια θετική ατζέντα, αλλά η ελληνική πλευρά – η οποία εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις – δεν επιθυμεί μια λύση, σημείωσε. Kύπρος

«Η ελληνική πλευρά προσποιείται ότι υπερασπίζεται μια ομοσπονδία για το νησί. Ωστόσο, παρά τις προδοσίες, δεν θα περιμένουμε να περάσουν άλλα πενήντα χρόνια χωρίς μια κατάλληλη λύση», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τη Daily Sabah.

Εξέφρασε τη στήριξή του στην πρόταση του ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ για λύση δύο κρατών στο νησί.  «Στο νησί υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη και λαοί, η διεθνής κοινότητα αργά ή γρήγορα θα το δεχτεί. Δεν εποφθαλμιούμε κανενός γη και δικαιώματα», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments