Αθλητισμός

Πετρούνιας: Η απάντηση της ΕΡΤ – Δεχθήκαμε άδικη κριτική και μας ζήτησε συγγνώμη η OBS

Πετρούνιας: Η απάντηση της ΕΡΤ – Δεχθήκαμε άδικη κριτική και μας ζήτησε συγγνώμη η OBS
Πετρούνιας: Την απάντησή της για όσα εκτυλίχθηκαν νωρίτερα σήμερα έδωσε με επίσημη ανακοίνωσή της η ΕΡΤ. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση.
Πετρούνιας: Την απάντησή της για όσα εκτυλίχθηκαν νωρίτερα σήμερα έδωσε με επίσημη ανακοίνωσή της η ΕΡΤ. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση.

Την επίσημη θέση της για την μη μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια ανακοίνωσε η ΕΡΤ. Την απογοήτευσή του για το γεγονός είχε δημοσιοποιήσει νωρίτερα σήμερα ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΡΤ έκανε λόγο για άδικη κριτική εναντίον της.

Στην ανακοίνωσή της, η Δημόσια Τηλεόραση και ο Διευθυντής Αθλητικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος αναφέρουν ότι το λάθος ήταν της εταιρείας παραγωγής, η οποία μάλιστα ζήτησε συγγνώμη εκ των υστέρων. Όπως έγινε γνωστό από νωρίτερα δε, από την ΕΡΤ επικοινώνησαν και με τον ίδιο τον Πετρούνια για να απολογηθούν. Πετρούνιας

Πετρούνιας:  Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ

H ΕΡΤ σήμερα δέχθηκε μια άδικη κριτική, καθώς στις 10.30 και ενώ μετέδιδε ήδη ζωντανά από το στάδιο της Γυμναστικής τις προσπάθειες των αθλητών, δεν μετέδωσε ζωντανά την εξαιρετική πρόκριση του Λευτέρη Πετρούνια στους τελικούς των κρίκων.

Όπως ήδη ανακοινώθηκε από τη Δημόσια Τηλεόραση, τα εθνικά κανάλια που μεταδίδουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μπορούν να έχουν καμία ανάμιξη στη σκηνοθεσία των λεγόμενων integrated feeds. Δηλαδή της εικόνας που έρχεται απευθείας από τα στάδια του Τόκιο μεταδίδοντας -κατ’ επιλογήν των εκεί σκηνοθετών- τις σημαντικότερες ατομικές προσπάθειες των πλέον διακεκριμένων αθλητών.

Ο σκηνοθέτης στο στόχαστρο της ΕΡΤ

Αυτό που συνέβη εν προκειμένω είναι ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει την προσπάθεια του ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, ο σκηνοθέτης στο Τόκιο που ήταν επιφορτισμένος με την κάλυψη της Γυμναστικής, επέλεξε εντελώς απροσδόκητα να μεταδώσει την προσπάθεια άλλου αθλητή, γεγονός για το οποίο ζητήθηκε εκ των υστέρων συγγνώμη στην ΕΡΤ από την OBS που είναι η εταιρεία παραγωγής από την οποία παίρνει όλα τα feeds που μεταδίδει η Δημόσια Τηλεόραση.

Πετρούνιας: Το διάβημα της ΕΡΤ

Με διάβημα που έκανε αμέσως η ΕΡΤ ζήτησε και έλαβε μαγνητοσκοπημένη την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, την οποία μετέδωσε εκ των υστέρων τόσο στα κανάλια της, όσο και στις διαδικτυακές πλατφόρμες της. Σε ότι αφορά την μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια από διαδικτυακό κανάλι του Eurosport – κάτι για το οποίο επίσης ασκήθηκε κριτική στην ΕΡΤ – η απάντηση είναι εξίσου απλή: Το Eurosport ανήκει στην εταιρεία DISCOVERY που είναι ο κάτοχος των δικαιωμάτων προβολής των Ολυμπιακών Αγώνων σε όλες τις χώρες. Το Eurosport επομένως έχει πρωτογενή παραγωγή των μεταδόσεων και παίρνει την εικόνα από όλα τα γήπεδα, και όλα τα αθλήματα τα οποία και μεταδίδει τόσο on air όσο κυρίως διαδικτυακά.

Στην κριτική τέλος «γιατί η ΕΡΤ δεν είχε ζητήσει ένα επιπλέον feed μόνο με το αγώνισμα των κρίκων» η απάντηση δεν είναι βέβαια όσα ευφάνταστα και εξωπραγματικά γράφηκαν, αλλά γιατί ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι στην κεντρική μετάδοση της Γυμναστικής, ο σκηνοθέτης στο Τόκιο θα επέλεγε να μην μεταδώσει την προσπάθεια ενός χρυσού Ολυμπιονίκη, που διεκδικεί μάλιστα να επαναλάβει φέτος την πρωτιά του σε όλο τον κόσμο. Ας σημειωθεί τέλος ότι η ΕΡΤ για πρώτη φορά έχει εξασφαλίσει 16 διαφορετικές πηγές μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Καταβάλει δε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσει τις προκριματικές προσπάθειες όλων των Ελλήνων Αθλητών, ακόμη και σε αυτές στις οποίες δεν υπάρχει διεθνής τηλεοπτική κάλυψη, όπως πχ στον αυριανό προκριματικό αγώνα της Άννας Κορακάκη, για την οποία η ΕΡΤ έχει ήδη ζητήσει εγγράφως από την OBS να της επιτραπεί να είναι εκεί με δική της κάμερα, καθώς δεν θα υπάρχει αντίστοιχη τηλεοπτική παραγωγή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments