Αθλητισμός

Μαρία Σάκκαρη: Σίφουνας και ολοταχώς για μετάλλιο

Μαρία Σάκκαρη: Σίφουνας και ολοταχώς για μετάλλιο
Μαρία Σάκκαρη: Η Ελληνίδα τενίστρια δεν βλέπει τίποτα άλλο εκτός από τα σκαλιά του βάθρου που οδηγούν σε μετάλλιο και έχει βάλει πλώρη προς τα εκεί.

Η  Μαρία Σάκκαρη, ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο της Νίνα Στογιάνοβιτς και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο.

Μόλις 68 λεπτά χρειάστηκε η Ελληνίδα τενίστρια για να επιβληθεί της 24χρονης Σέρβας (Νο.90) με 6-1, 6-2 και να φτάσει στη φάση των «16», όπου θα περιμένει τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Ελίνα Σβιτολίνα και την κολλητή της, την Άιλα Τομλιάνοβιτς.

Χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο στην αντίπαλό της, η Μαρία πήρε γρήγορο προβάδισμα με 3-1 στο πρώτο σετ και ακολούθησε… ρεσιτάλ! Με νέο μπρέικ έφτασε στο 5-1, σέρβιρε με επιτυχία για το 1-0 και μπήκε το ίδιο δυναμικά και στο δεύτερο σετ.

Σημειώνοντας, λοιπόν, μπρέικ μόλις στο πρώτο γκέιμ, στην ουσία καθάρισε τον αγώνα και απλά… έβαλε το κερασάκι στην τούρτα (μιας και είχε και γενέθλια χθες) με το νέο μπρέικ στο 4-2. Ήταν μια άκρως επιβλητική εμφάνιση που σίγουρα της ανεβάζει την ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια, μιας και είτε παίξει με τη Σβιτολίνα, είτε με την Τομλιάνοβιτς, το βέβαιο είναι ότι θα έχει δυσκολότερο έργο.. Η 26χρονη τενίστρια σημείωσε 12 winners και υπέπεσε σε μόλις 11 αβίαστα λάθη, ενώ η Στογιάνοβιτς είχε αντίστοιχα 6 και 30 .

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα

Στον τρίτο γύρο πέρασε με ευκολία και, η Ναόμι Οσάκα, που απέκλεισε με 6-3, 6-2 την Ελβετίδα Βικτόρια Γκόλουμπιτς και περιμένει Μαρκέτα Βοντρούσοβα ή Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου. Είναι η πρώτη εμφάνιση της 23χρονης Γιαπωνέζας μετά την απόσυρσή της από το Roland Garros. Όπως και να έχει, είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου!

Νίκη πέτυχε και η θριαμβεύτρια του Παρισιού, η Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβς, που έβαλε φρένο στην  Καναδή Λέιλα Φερνάντες με 6-2, 6-4 και θα παίξει με Μισάκι Ντόι ή Μπελίντα Μπέντσιτς.

Καλό αγώνα έκανε και η Ισπανίδα Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα, αφού υπέταξε με 6-3, 6-0 την Κινέζα Κιάνγκ Γουάνγκ και θα συναντήσει Πέτρα Κβίτοβα ή Άλισον Βαν Ούιτβανκ.

Η Καζάκα Έλενα Ριμπάκινα, από την πλευρά της, επικράτησε 6-4, 6-2 της Σουηδής Ρεμπέκα Πέτερσον και θα αναμετρηθεί με Αρίνα Σαμπαλένκα ή Ντόνα Βέκιτς.

Η Ιταλίδα Καμίλα Τζόρτζι, τέλος, σταμάτησε με 6-3, 6-1 την Έλενα Βεσνίνα από τη Ρωσία και η επόμενη αντίπαλός της θα προκύψει από το ματς ανάμεσα στην Καρολίνα Πλίσκοβα και την Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο.

Μαρία Σάκκαρη: Τα γενέθλια και η τούρτα:

Η Ελληνίδα τενίστρια είχε τα γενέθλια της και οι άνθρωποι της ΕΟΕ δεν θα μπορούσαν να μην της κάνουν μια μικρή έκπληξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments