Αθλητισμός

Ρικ Πιτίνο: Επιστρέφει στην Ελλάδα

Ρικ Πιτίνο: Επιστρέφει στην Ελλάδα
Ρικ Πιτίνο: Το τέλος της θητείας του στον πάγκο της Εθνικής είχε προαναγγείλει ο προπονητής, ο οποίος επιστρέφει στην Αθήνα.

Το τέλος της σύντομης θητείας του στην Εθνική Ανδρών είχε ανακοινώσει ο Ρικ Πιτίνο, με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Καναδά που συνοδεύτηκε από την ήττα από την Τσεχία και τον αποκλεισμό της χώρας μας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Παρόλα αυτά ο προπονητής αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα με το κολλέγιο του Αϊόνα για φιλικά και προετοιμασία. Το Iona College θα βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 19 ως τις 30 Αυγούστου και στο διάστημα αυτό, όπως ανακοίνωσε, θα δώσει πέντε φιλικά με ομάδες της Basket League.

Αντιμέτωποι με πλήθος ελληνικών ομάδων

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο, αναμένεται να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, το Περιστέρι, το Λαύριο και τον Ιωνικό, με τον Πιτίνο να δηλώνει:

«Πρόκειται για μία τεράστια ευκαιρία για τους φοιτητές-αθλητές μας να μάθουν, να βελτιωθούν και να δεθούν ενόψει της νέας σεζόν. Η δυνατότητα να προπονηθούμε και να αντιμετωπίσουμε ομάδες υψηλού επιπέδου θα είναι ένα πολύ καλό μέτρο σύγκρισης για να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το πρόγραμμα του Αϊόνα και να το πάμε στο επόμενο επίπεδο»

Τι είχε δηλώσει σε προηγούμενη συνέντευξη

Ο έμπειρος τεχνικός σε συνέντευξη του στις Αρχές Ιουλίου τόνισε ότι δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της «γαλανόλευκης», δηλώνοντας παράλληλα υπερήφανος για την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας στη Βικτόρια, αλλά απογοητευμένος από τη μη επίτευξη του στόχου, που ήταν η πρόκριση στο Ολυμπιακό Τουρνουά του Τόκιο.

«Δεν πετύχαμε τον μεγάλο μας στόχο. Μας πλήγωσε πέρα από την πολύ καλή Τσεχία και το ότι είχαμε μικρό χρόνο προετοιμασίας. Εκείνοι είναι μια έμπειρη ομάδα, που κυριάρχησε στα ριμπάουντ και είχε πολλές ασίστ. Η προσπάθεια υπήρχε, αλλά δεν παίξαμε καλά. Η Τσεχία ήταν πολύ καλύτερη, έπαιξε εξαιρετικά και με ένα στυλ που δεν είχαμε συνηθίσει. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι γι’ αυτό που είδαμε.

“Δεν υπάρχει μέλλον για μένα”

Θα πάμε πίσω και θα καταλάβουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα δημιουργήσαμε ένα πολύ καλό στυλ παιχνιδιού. Τα παιδιά εξελίχθηκαν, όπως ο Παπαγιάννης που έχασε τόσα κιλά και έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά. Πετύχαμε πολλά σε αυτή την πορεία, αλλά πολλά πρέπει να βελτιωθούν στο αναπτυξιακό επίπεδο για να έχουμε νέους Σπανούληδες και Παπαγιάννηδες. Τώρα έχουμε μόνο τον Ρογκαβόπουλο.

Δεν υπάρχει μέλλον για μένα. Δεν θα συνεχίσω στον πάγκο της Εθνικής. Είναι κάτι που μου παίρνει πολύ χρόνο. Μου πήρε έξι εβδομάδες και έχω ομάδα στις ΗΠΑ. Δεν ξέρουμε ακόμη ποιος θα είναι επικεφαλής της ομοσπονδίας. Υπάρχουν πολλοί καλοί προπονητές στη χώρα, αγαπώ την Ελλάδα και τους παίκτες που προπόνησα, αλλά ήταν μια κι έξω αυτή η θητεία για μένα.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments