Διεθνή

Έκρηξη στο Λεβερκούζεν: Δύο σοβαρά τραυματίες και πέντε αγνοούμενοι

Έκρηξη στο Λεβερκούζεν: Δύο σοβαρά τραυματίες και πέντε αγνοούμενοι
Έκρηξη στο Λεβερκούζεν: Δύο «σοβαρά τραυματίες» και πέντε αγνοούμενοι μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εγκαταστάσεις καύσης απορριμμάτων της εταιρίας Currenta.

Για δύο «σοβαρά τραυματίες» και πέντε αγνοούμενους μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εγκαταστάσεις καύσης απορριμμάτων της εταιρίας Currenta, σε βιομηχανικό πάρκο του Λεβερκούζεν, κάνει λόγο η εφημερίδα BILD, επικαλούμενη πηγές της ιδιοκτήτριας εταιρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, υπάρχουν «πολλοί τραυματίες», αλλά διευκρινίζεται ότι» η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη». Πυκνός μαύρος καπνός έχει κατακλύσει την περιοχή και οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα για «ακραίο κίνδυνο», μέσω της εφαρμογής «ΝΙΝΑ», να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, με κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Η φωτιά, μεταδίδει η BILD, απειλεί να εξαπλωθεί σε παρακείμενη εγκατάσταση με εύφλεκτα υλικά, ενώ στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και σωστικών συνεργείων.

«Κλείστε παράθυρα και πόρτες», προειδοποιούν οι αρχές της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας τους κατοίκους της περιοχής.

Δεν έχουν διευκρινιστεί, ακόμη, οιΣτελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν καλέσει τους κατοίκους της περιοχής να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες τους. Όσοι ήταν έξω, κλήθηκαν να μπουν και πάλι στα σπίτια τους.

Οι πέριξ δρόμοι έχουν αποκλειστεί, ενώ στο σημείο φαίνεται ότι έχουν μεταβεί και στελέχη της Υπηρεσίας ανίχνευσης ρύπανσης. συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το συμβάν, ούτε υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Τοξικό νέφος έχει καλύψει τον ουρανό του Λεβερκούζεν

Μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν το γερμανικό κρατίδιο Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, το Λεβερκούζεν αλλά και οι πλησιέστερες περιοχές του βρίσκονται σε συναγερμό καθώς ένα μαύρο σύννεφο έχει καλύψει τον ουρανό της γερμανικής πόλης.

Mέχρι στιγμής, τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα .  Στον αυτοκινητόδρομο «Λεβερκούζεν – Βεστ» η κυκλοφορία έχει διακοπεί πλήρως και στις δύο κατευθύνσεις.

Όσοι βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους καλούνται επειγόντως να εισέλθουν σε κτίρια το συντομότερο δυνατό καθώς υπάρχει προειδοποίηση από τις αρχές για «υψηλότατο κίνδυνο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments