Αθλητισμός

Τσιτσιπάς – Σάκκαρη:Λύγισαν στο σούπερ τάι μπρέικ Στέφανος και Μαρία

Τσιτσιπάς – Σάκκαρη:Λύγισαν στο σούπερ τάι μπρέικ Στέφανος και Μαρία
Τσιτσιπάς - Σάκκαρη: Λύγισαν στο σούπερ τάι μπρέικ Στέφανος και Μαρία

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρίας Σάκκαρη δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τη σαφώς πιο έμπειρη ομάδα της Αυστραλίας και να μπουν σε τροχιά βάθρου.

Το ελληνικό δίδυμο έχασε από τους Τζον Πιρς/Άσλεϊ Μπάρτι με 6-4, 4-6, 10-6 και έμεινε εκτός ημιτελικών στο μεικτό διπλό των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι Αυστραλοί, από την άλλη, θα παίξουν με τους Ρώσους Αντρέι Ρούμπλεφ/Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα και θα έχει δύο ευκαιρίες για μετάλλιο.

Στέφανος και Μαρία πάλεψαν μέχρι το τέλος και δεν έπαιξαν καθόλου άσχημα, όμως είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω σε δύο πολύ έμπειρους στο διπλό παίκτες. Και η διαφορά φάνηκε στο σούπερ τάι μπρέικ, όπου ο 33χρονος Πιρς, «σπεσιαλίστας» στο διπλό (πρώην Νο.2), πήρε στις πλάτες του την ομάδα και την έστειλε στην τετράδα.

Εξαιρετική, ωστόσο, ήταν και η Μπάρτι, Νο.1 στον κόσμο στο μονό, αφού κράτησε το σερβίς της σε κρίσιμα σημεία του αγώνα και υπήρξαν στιγμές που… τα έβαλε και με τον Στέφανο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Αθήνα, 12 Αυγούστου 1998) είναι Έλληνας επαγγελματίας αντισφαιριστής, 4ος στην παγκόσμια κατάταξη σήμερα.

Είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει μπει στους 100 καλύτερους αντισφαιριστές και ο πρώτος (και μέχρι σήμερα ο μοναδικός) που κατέκτησε τίτλο Γκραν Σλαμ της περιόδου Open στην κατηγορία εφήβων (Junior), όταν κατέκτησε το διπλό του Γουίμπλεντον αγοριών το 2016 με συμπαίκτη τον Eσθονό Κένεθ Ράισμα. Έχει κερδίσει συνολικά πέντε τίτλους ATP singles Futures καθώς και έξι ATP τίτλους Futures στο διπλό.

Είναι γιος του Απόστολου Τσιτσιπά, από το Προάστιο Καρδίτσας, και της Yuliya Salnikova, Ρωσίδας πρώην επαγγελματία αντισφαιρίστριας . Ο παππούς του Σεργκέι Σάλνικοφ ήταν Ρώσος ποδοσφαιριστής και μάνατζερ.

Στις 17 Νοεμβρίου 2019 κατέκτησε τους τελικούς του ATP και αναρριχήθηκε στην 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Στις 18 Απριλίου του 2021 ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-0 σετ (6-3, 6-3) τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Μόντε Κάρλο Masters κι έγινε ο πρώτος Έλληνας αντισφαιριστής που κατακτά τίτλο Masters.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments