Πολιτική

Λιβάνιος: Ενίσχυση 20 εκατομμυρίων ευρώ στα ΜΜΕ

Λιβάνιος: Ενίσχυση 20 εκατομμυρίων ευρώ στα ΜΜΕ
Λιβάνιος: «Στηρίζουμε την υγιή λειτουργία των Μέσων που επλήγησαν από την πανδημία», δήλωσε ο υφυπουργός

Ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργών Θεόδωρος Λιβάνιος ανακοίνωσε πως ενισχύονται οι εφημερίδες, τα περιοδικά, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, καθώς και οι τηλεοπτικοί σταθμοί της περιφέρειας, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις τις πανδημίας, με 20 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται και για τη δεύτερη ενίσχυση που θα λάβουν ΜΜΕ στη χώρα, μετά από αυτή που έγινε για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», η οποία τότε είχε προκαλέσει διαμαρτυρίες από τη μεριά της αντιπολίτευσης.

Λιβάνιος

Λιβάνιος: Τι δήλωσε για το πρόγραμμα ο υφυπουργός

Με κοινή υπουργική απόφαση του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, μετά από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ύψος της ενίσχυσης για κάθε μέσο θα υπολογιστεί βάσει των εργοδοτικών εισφορών που καταβάλουν προς το ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης των δημοσιογράφων (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π).

Ο κ. Λιβάνιος δήλωσε ότι «το πρόγραμμα χρηματοδότησης αναμένεται να καλύψει το σύνολο των εργοδοτικών εισφορών του 2% προς τον ΕΔΟΕΑΠ για το χρονικό διάστημα 1-12-2017 έως 31-12-2020, ενώ σε όσες επιχειρήσεις έχουν ήδη καταβάλει τις σχετικές εισφορές, θα καταβληθεί ισόποση ενίσχυση». Λιβάνιος

Ποιος είναι ο στόχος του προγράμματος

Στόχος του προγράμματος», σύμφωνα με τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό «είναι η στήριξη της υγιούς λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης, που επλήγησαν από τις δυσμενείς συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία, ώστε να διαφυλαχθούν οι υφιστάμενες θέσεις απασχόλησης και η πολυφωνία στην ενημέρωση των πολιτών, με αντικειμενικά κριτήρια, όπως είχαμε δεσμευτεί ήδη από την ψήφιση της σχετικής διάταξης του ν.4779/2021. Και το πιο αντικειμενικό κριτήριο δεν είναι άλλο, εκτός από τον ετήσιο κύκλο εργασιών κάθε μέσου».

Προθεσμία για την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης και την καταβολή της ενίσχυσης είναι η 31/12/2021.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments