Πολιτική

Λίστα ΜΜΕ: Στη δημοσιότητα τα ποσά που πήραν τα media για το «Μένουμε σπίτι»

Λίστα ΜΜΕ: Στη δημοσιότητα τα ποσά που πήραν τα media για το «Μένουμε σπίτι»
Λίστα ΜΜΕ: Στη δημοσιότητα έδωσε ο Στέλιος Πέτσας τα ποσά που πήραν τα media για την καμπάνια «Μένουμε σπίτι».

Η  λίστα με τα ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ για τη διαφημιστική καμπάνια ενημέρωσης για τον κορωνοϊό δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Το ζήτημα της λίστας έχει προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει δώσει υπέρογκα ποσά σε ανύπαρκτα ΜΜΕ και σε «φιλικά» προς την κυβέρνηση μέσα, και το κυβερνών κόμμα να απαντάει ότι όλα έγιναν με διαφάνεια και η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στόχο έχει να συκοφαντήσει την κυβέρνηση.

Σήμερα λοιπόν η λίστα δόθηκε στη δημοσιότητα και μπορείτε να τη δείτε  εδώ.

Η δήλωση του Στέλιου Πέτσα

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας του κορονοϊού, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα, προκειμένου να αποτρέψει την επέλασή του, να στηρίξει το σύστημα υγείας και να σωθούν ζωές.

Οι έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις επέβαλαν την άμεση ενεργοποίηση κάθε δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτών των εξαιρετικά επειγουσών και έκτακτων καταστάσεων, η Πολιτεία προχώρησε στην εφαρμογή σχεδίου ενημέρωσης, την εκπόνηση του οποίου ανέθεσε σε ανάδοχο που διέθετε τις ειδικές γνώσεις, την εμπειρία και το εξειδικευμένο προσωπικό για να το υλοποιήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Επιπλέον, με γνώμονα τη διαφάνεια και τον σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων, προβλέφθηκε ρητά ότι οι πληρωμές των Μέσων που θα συμμετείχαν στην εκστρατεία θα γίνονταν από το Υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα τιμολόγια που θα εκδίδονταν και χωρίς, φυσικά, επιστροφές.

Διευκρινίστηκε, μάλιστα, από τις 10 Απριλίου 2020 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι στο τέλος θα δοθεί πλήρης εικόνα για τα Μέσα που συμμετείχαν και τα ποσά που πήραν.

Για να γίνει ωστόσο αυτό χρειαζόταν να πραγματοποιηθεί ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος, ώστε να διακριβωθεί ότι έγιναν από κάθε μέσο ξεχωριστά, οι καταχωρίσεις, οι αναρτήσεις και η μετάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας ενημέρωσης.

Εν συνεχεία εστάλη ο σχετικός κατάλογος για τις πληρωμές στο Υπουργείο Οικονομικών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κατάλογος των Μέσων και των ποσών δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα. Θα επισυναφθεί στο κείμενο της εισαγωγικής μου τοποθέτησης».

Η κυκλοφορία βίντεο από τον ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζουμε ότι οι ο ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε βίντεο που σχετίζεται με τα ποσά που πήραν τα ΜΜΕ από την καμπάνια για τον κορωνοϊό  με τίτλο «πόσο κοστίζει ο Μωυσής», που ανέβασε περαιτέρω τους τόνους της αντιπαράθεσης.  Η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή είχε αναφέρει πως «ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβει τη λίστα με τα ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ, παρά την ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ επισήμανε ακόμα πως ότι «είναι ζήτημα αυτονόητης λογοδοσίας και Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης να δώσει σήμερα κιόλας τη λίστα με τα ποσά χωρίς άλλες υπεκφυγές».

Επίσης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «αντί απαντήσεων για τα ανύπαρκτα Μέσα, υπεκφεύγει με διαρροές χυδαίων συμψηφισμών για το τι έκαναν προηγούμενες κυβερνήσεις, για να κερδίσει χρόνο και να μαγειρέψει τα νούμερα».

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο Στέλιος Πέτσας κυκλοφόρησε άμεσα ανακοίνωση. «Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν. Αντιτίθεται στον έλεγχο για τα Μέσα Ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορονοϊό και τα ποσά που τους καταβάλλονται», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Φτάνει, μάλιστα, στην αθλιότητα να εκτοξεύει απειλές κατά του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο εκ του νόμου δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατανομή των πόρων παρά μόνο στο συνολικό ποσό που διατίθεται» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Για να καταλήξει: «Ό ,τι κι αν κάνει, δεν μπορεί να ξεφύγει από ένα ερώτημα: Πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κ. Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το βίντεο της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε επίσης αντιδράσεις στον δημοσιογραφικό κόσμο με την ΕΣΗΕΑ να καταγγέλλει ότι προσβάλει τους δημοσιογράφους που δουλεύουν σε πολύ άσχημες συνθήκες. Μετά την δημοσιοποίηση της λίστας αναμένουμε νέες πολιτικές εξελίξεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments