Διεθνή

Άρμιν Λάσετ: Κατηγορείται για λογοκλοπή στο βιβλίο του

Άρμιν Λάσετ: Κατηγορείται για λογοκλοπή στο βιβλίο του
Άρμιν Λάσετ: Ο υποψήφιος Καγκελάριος και πιθανός διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ, κατηγορείται για λογοκλοπή για το βιβλίο που υπογράφει.

Ο Άρμιν Λάσετ κατηγορείται για λογοκλοπή μόλις δύο μήνες πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου στην Γερμανία. Ο υποψήφιος Καγκελάριος του CDU, έχει αντιγράψει στο βιβλίο του κομμάτι από άλλο σύγγραμμα, με αποτέλεσμα να πλήττεται, τόσο κοινωνικά, όσο και πολιτικά.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα παραδέχτηκε ότι, στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε το 2009, είχε αντιγράψει ένα απόσπασμα δίχως να κάνει αναφορά στον συγγραφέα. Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild», δεν είναι μόνο η επικεφαλής των Πρασίνων και υποψήφια για την Καγκελαρία με το κόμμα «Die Gruene», Αναλένα Μπέρμποκ, που κατηγορήθηκε για λογοκλοπή αλλά και ο «μερκελικός» Λάσετ.

Αντέγραψε ένα απόσπασμα στο βιβλίο του

Ο 60χρονος Χριστιανοδημοκράτης είχε αντιγράψει τουλάχιστον ένα απόσπασμα στο βιβλίο του, υπό τον τίτλο: «Ανερχόμενη δημοκρατία. Η μετανάστευση ως ευκαιρία », που κυκλοφόρησε το 2009.

«Τουλάχιστον ένας συγγραφέας, το υλικό του οποίου χρησιμοποιείται στο βιβλίο, δεν αναφέρεται ούτε στο τρέχον κείμενο ούτε στον κατάλογο των πηγών», δήλωσε σήμερα ο Άρμιν Λάσετ στο Γερμανικό Πρακτορείο. «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη γι’ αυτό», πρόσθεσε . Η αποκάλυψη περί λογοκλοπής έρχεται την ώρα που ο Λάσετ καταποντίζεται δημοσκοπικά και πληρώνει τα λάθη του.

Οι συνέπειες

Υφίσταται ήδη τις συνέπειες των χειρισμών του μετά τις πρόσφατες φονικές πλημμύρες στη δυτική Γερμανία, όπως και το περιστατικό όπου συνελήφθη να γελάει ενώ ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ εξέφραζε τη θλίψη του για τα θύματα.

Όπως δείχνει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL/ntv, στην ερώτηση για την απευθείας επιλογή καγκελάριου, ο Λάσετ χάνει έξι μονάδες ολισθαίνοντας για πρώτη φορά στην τρίτη θέση με ποσοστό 17%.

Στην πρώτη θέση η Μπέρμποκ λόγω λογοκλοπής

Η «πράσινη» Αναλένα Μπέρμποκ σηκώνει κεφάλι και συγκεντρώνει ποσοστό 19% καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Ακολουθεί ο υποψήφιος για την Καγκελαρία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), αντικαγκελάριος και υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο οποίος λαμβάνει το 17%.

Την ίδια ώρα, το 45% των ερωτηθέντων δεν επιλέγει κανέναν από τους τρεις υποψηφίους. Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου «Forsa» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (Ifo) , ο Λάσετ χαρακτηρίζεται «συμπαθής» μόλις από το 17% των ερωτηθέντων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments