Πολιτική

Καύσωνας: Έρχονται μέτρα για τους εργαζόμενους

Καύσωνας: Έρχονται μέτρα για τους εργαζόμενους
Καύσωνας: Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο καύσωνας είναι εδώ με τις θερμοκρασίες να είναι ιδιαίτερα υψηλές. Μάλιστα ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος εκτίμησε πως αυτός ο καύσωνας πιθανώς να μείνει στην ιστορία.

Στο πλαίσιο αυτό συγκλήθηκε και σύσκεψη υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος), για το βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων και την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών του ισχυρού κύματος καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τη χώρα. Καύσωνας

Καύσωνας: Τι ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Μέτρα προστασίας των εργαζόμενων ενόψει του ιστορικού καύσωνα που θα σαρώσει τη χώρα, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Τα μέτρα θα εξειδικευτούν από το υπουργείο Εργασίας.

Ο υπουργός ανέφερε πως σε πλήρη ετοιμότητα είναι η πυροσβεστική σε περίπτωση εκδήλωση πυργκαγιάς, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται εταιρίες και τα αρμόδια υπουργεία ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος και ύδρευσης.

Καύσωνας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφορικά με την πρόληψη των πυρκαγιών είπε πως στην «μάχη» μπαίνει και η Αστυνομία η οποία θα κάνει συνεχείς περιπολίες σε όλη την επικράτεια προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν εστίες πυρκαγιάς.

Σχετικά με τον επερχόμενο καύσωνα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για ορθή χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος. «Πρέπει να δείξουμε τον ύψιστο βαθμό υπευθυνότητας και συνεργασίας. Είναι κρίσιμο δεν πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε που μπορεί να φέρει σε δυσκολία τον εαυτό μας», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Καύσωνας: Τι δήλωσε ο Θοδωρής Κολυδάς

Από πλευράς του επικεφαλής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, είπε πως η υπηρεσία θα εκδίδει συνεχείς ενημερώσεις μιας και αναμένονται θερμοκρασίες 42 βαθμών Κελσίου, κατά τόπους και υψηλότερες. «Η κορύφωση του κύματος καύσωνα είναι η Δευτέρα-Τρίτη. Ακολούθως από Τετάρτη το κύμα θα υποχωρήσει, αλλά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδα», σημείωσε ο κ. Κολυδάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments