Ελλάδα

Φωτιά στην Αχαΐα: Έκτακτο μήνυμα στο 112

Φωτιά στην Αχαΐα: Έκτακτο μήνυμα στο 112
Φωτιά στην Αχαΐα: Επιδεινώνεται η εικόνα από το πύρινο μέτωπο με το οποίο είναι αντιμέτωπες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή της Αχαΐας.

Η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας απέστειλε μήνυμα 112 στους πολίτες που κατοικούν στην περιοχή που μαίνεται η φωτιά στην Αχαΐα. Υπενθυμίζουμε πως άλλη μία πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Αλμυρός στην Μαγνησία. Σημειώνεται πως η περιοχή της Αχαΐας είχε απασχολήσει την πυροσβεστική και πριν από δύο μέρες. Φωτιά στην Αχαΐα

Φωτιά στην Αχαΐα: Σε πύρινο κλοιό η περιοχή – Εκκενώνονται τέσσερις οικισμοί

Έχουν δοθεί εντολές εκκένωσης τεσσάρων οικισμών καθώς οι φλόγες φτάνουν στα πρώτα σπίτια στις Καμάρες. Φωτιά στην Αχαΐα

Επίσης, έκλεισαν η νέα Εθνική οδός Αθηνών Πατρών από Δρέπανο έως Λόγγο Αχαΐας και στα δύο ρεύματα καθώς και η παλιά εθνική οδό Πατρών Κορίνθου από Δρέπανο έως Σελιανίτικα Αχαϊας.

Στο σημείο επιχειρούν πλέον 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 Α/Φ και 4 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των οικισμών Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι, να εκκενώσουν άμεσα προς Αίγιο.

Σύμφωνα με το patrastimes, η φωτιά έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις καθώς υπάρχει κίνδυνος οι άνεμοι να την κατευθύνουν προς το χωριό. Έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των χωριών της Ζήριας και της Άνω Ζήριας ενώ κάτοικοι στο χωριό κάτω Ζήρια έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα στο σημείο σπεύδουν σταθμοί του ΕΚΑΒ.

Πριν λίγο δόθηκε εντολή για εκκένωση της κατασκήνωσης στου Λαμπίρι. Τα παιδιά επιβιβάζονται σε δύο λεωφορεία και συνοδεία περιπολικών θα μεταφερθούν στην Πάτρα.

Η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τους κατοίκους της Ζήριας και της Άνω Ζήριας που αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν τη φωτιά με τα λάστιχα. Σπεύδει ΟΠΚΕ και ομάδα ΔΙΑΣ. Φωτιά στην Αχαΐα

Η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στις Καμάρες. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ηλικιωμένη γυναίκα που έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι της πάνω από την εκκλησία της Ζήριας και γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθεί από το σημείο.

Όπως αναφέρει το thebest, η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στις Καμάρες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στη θέση Άγιος Νικόλαος υπάρχει ηλικιωμένη γυναίκα που έχει εγκλωβιστεί και γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθεί από το σημείο. Επίσης, η αστυνομία κλείνει την παλαιά εθνική οδό και την Ολυμπία Οδό στο ύψος της Ζήριας.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια περίπου περιοχή είχε ξεσπάσει φωτιά ξανά πριν από μερικές ημέρες.

Σε ετοιμότητα δύο νοσοκομεία

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ζήριας

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις δύο εθνικές οδούς Πατρών – Κορίνθου

Από το ύψος του Δρεπάνου, έως τον Λόγγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, ενώ στην παλαιά εθνική οδό, έχει διακοπεί από το Δρεπανο έως τα Σελιανιτικα. Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου στο ρεύμα προς Πάτρα, για όσα οχήματα κατευθύνονται προς Αθήνα λόγω της προηγούμενης πυρκαγιάς. Οι αρμόδιες αρχές καλούν του οδηγούς που κινούνται προς Αθήνα να χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό Ναυπάκτου-Ιτέας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments