Αθλητισμός

Εχσάν Χατζισαφί: Και επισήμως στην ΑΕΚ ο Ιρανός

Εχσάν Χατζισαφί: Και επισήμως στην ΑΕΚ ο Ιρανός
Εχσάν Χατζισαφί: Ο Ιρανός επέστρεψε στην Ελλάδα μετά το τέλος των υποχρεώσεων του με την Σεπαχάν, καθώς ήρθε σε συμφωνία με την ΑΕΚ.

Ο Εχσάν Χατζισαφί είναι και επισήμως παίκτης της ΑΕΚ μετά την υπογραφή των συμβολαίων με τους κιτρινόμαυρους. Αυτή είναι η όγδοη μεταγραφική προσθήκη της ΑΕΚ για το φετινό καλοκαίρι μετά τους Αραούχο, Στάνκοβιτς, Τζαβέλλα, Λε Ταλέκ, Βράνιες, Μήτογλου και Παρρά.

Πιο συγκεκριμένα, ο 31χρονος Ιρανός διεθνής μπακ ολοκλήρωσε με επιτυχία τη Δευτέρα (2/8) τα ιατρικά και εργομετρικά τεστ και έπειτα πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, υπέγραψε το συμβόλαιό του για δύο χρόνια και ανακοινώθηκε από τους κιτρινόμαυρους. Ο Ιρανός αναμένεται το απόγευμα στις 19:00 να πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση στα Σπάτα, ξανασμίγοντας με τον συμπατριώτη του Καρίμ Ανσαριφάρντ.

 svg%3E

Το who is who

Ο Εχσάν Χατζισαφί (γεννημένος στις 25 Φεβρουαρίου 1990) είναι Ιρανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και διεθνής με την Εθνική Ιράν, ο οποίος αγωνίζεται ως αριστερός αμυντικός στο ιρανικό πρωτάθλημα για την Τράκτορ Σάσι. Ο Χατζισαφί είναι γνωστός ως ένας πολυσύνθετος παίχτης που αγωνίζεται σε πολλές θέσεις της άμυνας και του κέντρου.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 2006, όταν αγωνίστηκε στη Σεπαχάν. Από εκεί έφυγε το 2015, αφού η σεζόν 2011-12, είχε δοθεί δανεικός στην Τράκτορ Σάσι. Μετά το Ιράν πήγε στη Γερμανία, όπου αγωνίστηκε για μία σεζόν στην ΦΣΦ Φραγκφούρτης κατόπιν γύρισε στη Σεπαχάν, όπου έφυγε τελικά το 2017 και ήρθε στην Ελλάδα για τον Πανιώνιο.[6] Έως τώρα έχει κατακτήσει τρία Κύπελλα Χαζφί, ενώ τη σεζόν 2007-08, είχε ανακηρυχθεί ο Καλύτερος Νέος Παίχτης του ιρανικού πρωταθλήματος.

Το 2009, επιλέχτηκε από το Goal.com, ως ένας από τους πιο υποσχόμενους Ασιάτες ποδοσφαιριστές. Έως τώρα με την Εθνική του Ιράν, έχει αγωνιστεί στο Ασιατικό Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2011, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 και το Ασιατικό Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2015. Μέχρι τώρα έχει κάνει περίπου 90 συμμετοχές με το Ιράν, πετυχαίνοντας κι 6 γκολ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments