Αθλητισμός

Λευτέρης Πετρούνιας: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο

Λευτέρης Πετρούνιας: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο
Λευτέρης Πετρούνιας: Κατέκτησε την τρίτη θέση στον τελικό των κρίκων δίνοντας ένα ακόμη μετάλλιο στη χώρα μας.

Με 15.200 βαθμούς και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε την τρίτη θέση στον τελικό των κρίκων, ανεβαίνοντας σε ακόμη ένα βάθρο και χαρίζοντας ένα ακόμη μετάλλιο στη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα πήρε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο, από τον Μίλτο Τεντόγλου.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν εξαιρετικός πάνω στους κρίκους, ωστόσο ένα μικρό βήμα στην έξοδο ήταν εκείνο που του στέρησε να ανέβει σε κάποιο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η προσπάθεια που κατέβαλε ο Έλληνας υπερπρωταθλητής ήταν καταπληκτική, αλλά αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον μεγάλο του αντίπαλο, Κινέζο Γιανγκ Λιου, ο οποίος άγγιξε το τέλειο κατά τη διάρκεια του τελικού των κρίκων, ούτε και τον έτερο Κινέζο Χάο Γιόου που ήταν δεύτερος.

Η τελική κατάταξη στον τελικό

  1. Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15.500
  2. Χάο Γιου (Κίνα) 15.300
  3. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 15.200
  4. Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 14.900
  5. Ιμπραχίμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.866
  6. Ντένις Αμπλιάζιν (Ρωσία) 14.833
  7. Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 14.600
  8. Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.133

Υπερνθυμίζεται πως ο 31χρονος γυμναστής έκανε επέμβαση στον αριστερό ώμο, έδωσε μάχη με το χρόνο και τελικά πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σχεδόν ένα μήνα πριν από το Τόκιο 2020.

Υπενθυμίζεται πως ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, τόνισε πως τον Νοέμβριο του 2019 ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν ουσιαστικά εκτός Ολυμπιάδας και είναι θαύμα που έδωσε το παρών στο Τόκιο παίρνοντας την πρόκριση στον τελευταίο του αγώνα στην Ντόχα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments