Ελλάδα

Ρόδος: Μαίνεται η φωτιά – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Ρόδος: Μαίνεται η φωτιά – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Ρόδος: Η φωτιά, παρά τις πολύωρες προσπάθειες στη διάρκεια της ημέρας, δεν έχει ελεγχθεί, μαίνεται έχοντας προκαλέσει σοβαρές καταστροφές

Δύσκολο βράδυ πέρασαν οι κάτοικοι της Ρόδου, με την πύρινη λαίλαπα να συνεχίζει να καίει από το μεσημέρι της Κυριακή το νησί. Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής μεταξύ των χωριών Σορωνής και Θολού στη Ρόδο. Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, ενώ από το πρώτο φως της ημέρας επανήλθαν στην επιχείρηση κατάσβεσης και τα εναέρια μέσα.

Στην δασική πυρκαγιά της Ρόδου επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και  20 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 3 Α/Φ με το Beriev-200 και 6 Ε/Π (4 για αεροπυρόσβεση και 2 ως συντονιστικά). Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Τις επόμενες ώρες οι επίγειες δυνάμεις θα ενισχυθούν με 56 πυροσβέστες και 14 οχήματα που προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Η πυρκαγιά, παρά τις πολύωρες προσπάθειες, δεν έχει ελεγχθεί, μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή των Μαριτσών- Ψίνθου, έχοντας προκαλέσει σοβαρές καταστροφές. Κατά πληροφορίες, υπάρχουν τρία πύρινα μέτωπα.

Ρόδος: Το νησί μετρά τις πληγές του από την πυρκαγιά

Σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα της φωτιάς στο νησί της Ρόδου ενώ όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές έδωσαν σκληρή μάχη για την αντιμετώπιση τους, αλλά ωστόσο εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα καθώς καταγράφονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, μεταφέρει η Ροδιακή.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα ελεγχθεί η πυρκαγιά. Υπάρχουν ακόμα μέτωπα πάντως και όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα τεθούν σε πλήρη έλεγχο από τις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν αυτή την ώρα σε συνεργασία με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι τεράστιες.

Σε ανακοίνωση του για τις εξελίξεις ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρει τα εξής: «Το ξημέρωμα βρίσκει την Ρόδο πολύ καλύτερα από τη προηγούμενη νύκτα. Τα μέτωπα είναι σε ύφεση. Ο πρώτος στόχος, η προστασία της ανθρώπινης ζωής επιτεύχθηκε. Η εκκένωση οικισμών και η κατά προτεραιότητα παρέμβαση πέριξ αυτών, η απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου, έφεραν αποτελέσματά.

Η σκληρή δουλειά που έγινε όλη τη νύκτα, επίσης έφερε αποτέλεσμα. Η βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, στο συντριπτικό τμήμα αυτού, αποκαταστάθηκε. Ο κρατικός μηχανισμός στάθηκε όρθιος, οι εθελοντές και οι ενεργοί πολίτες ανέδειξαν αξίες. Συνεχίζουμε σήμερα το πρωί, με ενισχυμένες δυνάμεις και ανεξάντλητες αντοχές. Δεν συντρέχει κανένας λόγος διασποράς πανικού. Μόνο δουλειά, με σχέδιο, καθαρό μυαλό, οργάνωση και ψυχραιμία.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments