Οικονομία

Διακοπές 2021: Ανέφικτες οικονομικά για το 28% των πολιτών – Ποια τα στοιχεία για την Ελλάδα

Διακοπές 2021: Ανέφικτες οικονομικά για το 28% των πολιτών – Ποια τα στοιχεία για την Ελλάδα
Διακοπές 2021: Μελέτη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα στις; Βρυξέλλες δείχνει πως φέτος σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ανέφικτες οι διακοπές για το 28% των πολιτών.

Μελέτη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα στις; Βρυξέλλες δείχνει πως φέτος σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ανέφικτες οι διακοπές για το 28% των πολιτών.

Σύμφωνα με τη μελέτη «Οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν αμοιβές σε επίπεδο φτώχειας είναι μεταξύ των 35 εκατομμυρίων φτωχότερων Ευρωπαίων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε διακοπές το καλοκαίρι».

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Η μελέτη η οποία βασίζεται σε στοιχεία της Eurostat δείχνει πως το 28% των πολιτών δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά διακοπές μια εβδομάδα εκτός σπιτιού. Μάλιστα αυτό το ποσοστό αυξάνεται σε 59,5% για άτομα με εισόδημα κάτω από το όριο του κινδύνου φτώχειας.

Διακοπές

Ποια τα στοιχεία για την Ελλάδα

Για τη χώρα μας, η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή καθώς το 88,9% σύμφωνα με τα στοιχεία δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα διάλειμμα. Σε αντίστοιχη θέση είναι η Ρουμανία, Κροατία, Κύπρος και Σλοβακία.

Η Ιταλία είναι η χώρα που καταγράφει το μεγαλύτερο αριθμό και ακολουθούν Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία. Η ETUC υπογραμμίζει την “ανισότητα των διακοπών”, ως μέρος των προσπαθειών της να ενισχύσει το σχέδιο οδηγίας της ΕΕ για επαρκείς ελάχιστους μισθούς και συλλογικές διαπραγματεύσεις, κάτι το οποίο θα εξεταστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά το καλοκαίρι.

«Οι διακοπές δεν πρέπει να είναι πολυτέλεια για τους λίγους», δήλωσε η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της ETUC, Έσθερ Λιντς, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments