Ελλάδα

Βαρυμπόμπη: Απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι εγκλωβισμένοι

Βαρυμπόμπη: Απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι εγκλωβισμένοι
Βαρυμπόμπη: Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών, οι εγκλωβισμένοι έχουν σε ένα μεγάλο βαθμό απομακρυνθεί από το σημείο της πυρκαγιάς.

Ανεξέλεγκτα καίει εδώ και πέντε ώρες η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Βαρυμπόμπη. Σε λίγη ώρα από τώρα ο Νίκος Χαρδαλιάς πρόκειται να προβεί σε έκτακτες ανακοινώσεις σχετικά με τα πύρινα μέτωπα. Ακόμη,  ήδη έχουν εκκενωθεί  η Βαρυμπόμπη και οι Αδάμες, ενώ νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τους Θρακομακεδόνες.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πέρασε ο κίνδυνος και για αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην πυρκαγιά. Όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για μία ομάδα ΔΙΑΣ που βρίσκονταν μαζί με πυροσβέστες στο συγκεκριμένο σημείο όπου όμως εκτονώθηκε η κατάσταση και πλέον μπορούν να απομακρυνθούν χωρίς κίνδυνο.

Πυρκαγιά στην Άνω Βαρυμπόμπη του δήμου Αχαρνών, την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021. Η φωτιά ξέσπασε ανατολικά στα βασιλικά κτήματα στη Βαρυμπόμπη. Κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200.(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι από τους πολίτες στη Βαρυμπόμπη που είχαν αναφέρει εγκλωβισμό σε διάφορα σημεία, λόγω της πυρκαγιάς, με τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση, ενώ επίσης όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πέρασε ο κίνδυνος και για αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην πυρκαγιά.

Όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για μία ομάδα ΔΙΑΣ που βρίσκονταν μαζί με πυροσβέστες στο συγκεκριμένο σημείο όπου όμως εκτονώθηκε η κατάσταση και πλέον μπορούν να απομακρυνθούν χωρίς κίνδυνο.

Επίσης, από τις 14 αναφορές για εγκλωβισμούς παραμένουν ακόμη τρεις σε εκκρεμότητα χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος.

Επτά άνθρωποι στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, 6 κάτοικοι έχουν διακομιστεί στο Σισμανόλειο Νοσοκομείο με ήπια αναπνευστικά προβλήματα, ενώ 1 πυροσβέστης με δύσπνοια έχει διακομιστεί στο ΓΝΑ 251.

Σε κατάσταση μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας το ΕΚΑΒ: Στην περιοχή βρίσκονται μια Κινητή Ιατρική Μονάδα, 1 μηχανή, 1 όχημα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) και 9 ασθενοφόρα. Σε πλήρη ετοιμότητα οι υγειονομικές δομές της περιοχής.

Πάνω από 350 πυροσβέστες στη μάχη

Αυτή τη στιγμή από εδάφους επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π και 5 Α/Φ. Παράλληλα από αέρος συνδράμει και το ρωσικό «θηρίο» Beriev-200.

Μόλις νυχτώσει οι εναέριες δυνάμεις θα αποσυρθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments