Πολιτική

Κικίλιας: Εμβολιαστείτε για τις οικογένειές σας

Κικίλιας: Εμβολιαστείτε για τις οικογένειές σας
Κικίλιας: Νέα έκκληση στους πολίτες για να εμβολιαστούν απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σε ακόμα μία έκκληση προς τους ανεμβολίαστους πολίτες προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ζητώντας από όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν άμεσα.

Υπενθυμίζεται πως στη χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε πως μέχρι στιγμής απόφαση για χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου δεν έχει παρθεί σε καμία χώρα της ΕΕ.

Κικίλιας: «Η κοινωνία πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα»

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι αρκετοί από όσους δεν εμβολιάστηκαν είτε έχουν φοβηθεί είτε έχουν κακή πληροφόρηση και συμπλήρωσε ότι η κοινωνία πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα. Υπογράμμισε, επίσης, ότι το εμβόλιο είναι ένα αγαθό και τόνισε ότι πίσω από το πρόγραμμα «Ελευθερία» δεν κρύβεται κάτι άλλο, παρά μόνη η δική μας ελευθερία.

Κικίλιας

«Το όπλο μας είναι το εμβόλιο. Όσο πιο πολύ και γρήγορα εμβολιαστούμε τόσο πιο πολύ μικραίνει η πιθανότητα για μετάλλαξη και μικραίνει ο χρόνος της πανδημίας. Παρότρυνσή μου είναι, ζητάω από τους συμπολίτες μας να σκεφτούν τις οικογένειές τους, τους εαυτούς τους, τις ευπαθείς ομάδες» τόνισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι έχουν αυξηθεί τα ποσοστά εμβολιασμένων υγειονομικών ενώ υπογράμμισε ότι το βάρος της κυβέρνησης πέφτει στον τομέα του τουρισμού. «Μήνας τουρισμού και διακοπών ο Αύγουστος. Το βάρος πέφτει της κυβέρνησης πέφτει εκεί. Έκκληση στους ανθρώπους του τουρισμού ανά τη χώρα να στείλουν λίστες με το προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί και θα εμβολιάσουμε κατά τόπους με κινητές μονάδες. Είναι η μετεξέλιξη του προγράμματος ‘’Ελευθερία’’ ότι πάμε πόρτα – πόρτα και ζητάμε από τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν» ανέφερε.

Τέλος, ο Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι προς ώρας δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους για τους εμβολιασμένους.

Σχετικά με το ενδεχόμενο τρίτης δόσης υπογράμμισε ότι η Επιχείρηση «Ελευθερία» είναι έτοιμη να προχωρήσει σε εμβολιασμό  ανοσοκατεσταλμένων, ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένων, ακόμα και τον Σεπτέμβριο, εφόσον η Επιτροπή δώσει το «πράσινο φως».

Τέλος, ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι το «κλειδί»  της προσπάθειας ήταν ότι ήμασταν και είμαστε ενωμένοι. «Αυτό έχει οδηγήσει στα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού και στη συμμόρφωση στα μέτρα προστασίας και πρέπει να πούμε ένα μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί χωρίς τις προσπάθειές τους δεν θα μπορούσε να ανοίξει η οικονομία και ο τουρισμός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 10.540.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 5.705.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 54,3% στον γενικό πληθυσμό και 63,7% στον ενήλικο πληθυσμό.

Περισσότεροι από 5.170.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 49% στον γενικό πληθυσμό και 58% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς ανηλίκων, 33.000 έφηβοι ηλικίας 15-17 ετών και 5.300 έφηβοι 12-14 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments