Πολιτική

Τσίπρας: Το μήνυμά του για τη Βαρυμπόμπη

Τσίπρας: Το μήνυμά του για τη Βαρυμπόμπη
Τσίπρας: Στήριξε τους πυροσβέστες μέσω ανάρτησης στο Twitter.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα στήριξης στους πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις  φλόγες στη Βαρυμπόμπη.

Υπενθυμίζεται πως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ότι πέρασε ο κίνδυνος και για αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην πυρκαγιά.

Τσίπρας: Η ανάρτησή του

Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε:

«Τούτες τις δύσκολες ώρες κύριο μέλημα όλων μας να περιοριστεί η καταστροφή, μα πάνω από όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη με τη φωτιά και την αμέριστη αλληλεγγύη μου στους πολίτες που δοκιμάζονται».

Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά

Έκτακτη ενημέρωση πρόκειται να κάνει ο Νίκος Χαρδαλιάς για τις πυρκαγιές. Ήδη η φωτιά στην Βαρυμπόμπη έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ ήδη έχουν εκκενωθεί  η Βαρυμπόμπη και οι Αδάμες, ενώ νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τους Θρακομακεδόνες.

Πιο συγκεκριμένα, σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών αναμένεται να προχωρήσει στις 21:00 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η ενημέρωση θα γίνει από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής.

Εκκενώθηκαν οι Θρακομακεδόνες

Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό, ο οποίος έκανε έκκληση για περισσότερες εναέριες δυνάμεις. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, Άννα Ευθυμίου, έχουν εκκενωθεί ακόμα τέσσερις οικισμοί: Πρόκειται για τους οικισμούς Μορτέρο, Αδάμες, Φασίδερη και Βαρυμπόμπη. Τσίπρας

Αυτή τη στιγμή από εδάφους επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π και 5 Α/Φ. Παράλληλα από αέρος συνδράμει και το ρωσικό «θηρίο» Beriev-200.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, φαίνεται πως υπάρχουν εγκλωβισμένοι στη φωτιά της Βαρυμπόμπης, όπως ανέφεραν αστυνομικές δυνάμεις που πήγαιναν στο σημείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments