Αθλητισμός

Πέλκας: Στο στόχαστρο ομάδων της Premier League

Πέλκας: Στο στόχαστρο ομάδων της Premier League
Πέλκας: O πρώην μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδων της Premier League προκειμένου να αποτελέσει την επόμενη μεταγραφή τους.

Ο Δημήτρης Πέλκας βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο ομάδων για να συνεχίσει την καριέρα του εκτός Τουρκίας και Φενέρμπαχτσε. Για τον πρώην μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ, η Φενέρμπαχτσε δεν πρόκειται να δεχθεί πρόταση κάτω από 10 εκ. ευρώ προκειμένου να τον παραχωρήσει, παρ’ όλα αυτά το ενδιαφέρον για εκείνον είναι δεδομένο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής Fanatik, ο Δημήτρης Πέλκας βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο ομάδων της Premier League. Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται και πρόταση για τον 27χρονο ποδοσφαιριστή, την οποία θα αξιολογήσει και θα λάβει τις αποφάσεις της η Φενέρμπαχτσε.

Το who is who

Ο Δημήτρης Πέλκας είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται για την Τουρκική Φενέρμπαχτσε ως επιθετικός μέσος. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ το 2007, αγωνίστηκε στα μικρότερα τμήματα του συλλόγου και πέντε χρόνια αργότερα, το 2012 προωθήθηκε στην ομάδα των ανδρών.[1] Το 2013 παραχωρήθηκε ως δανεικός για έναν χρόνο στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ την επόμενη χρονιά δόθηκε εκ νέου ως δανεικός στην πορτογαλική Βιτόρια Σετούμπαλ.

Το 2015 επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, ανανεώνοντας το συμβόλαιό του μέχρι το 2018 Τις επόμενες δύο χρονιές (2015–16 και 2016–17) ήταν από τις βασικές επιλογές των προπονητών της ομάδας, ενώ την τελευταία (2016-17) έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην καριέρα του, του κυπέλλου Ελλάδας, στον τελικό του οποίου ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ με 2-1, χωρίς ο ίδιος να αγωνιστεί. Την επόμενη χρονιά είχε σαφώς αναβαθμισμένο ρόλο στην ομάδα. Στο φινάλε μάλιστα της σεζόν στέφθηκε ξανά κυπελλούχος Ελλάδος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Στον τελικό ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε ξανά την ΑΕΚ και αυτή την φορά την κέρδισε με σκορ 2-0, ενώ ο ίδιος έπαιξε σε όλο τον αγώνα και σκόραρε το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Την επόμενη χρονιά αποτέλεσε ξανά μία από τις σταθερές επιλογές για την ενδεκάδα, ενώ αποτέλεσε έναν από τους τρεις αρχηγούς της ομάδας. Η χρονιά είχε καλή κατάληξη για τον ίδιο και την ομάδα αφού εκτός από το πρωτάθλημα έφτασε και στην κατάκτηση του κυπέλλου κάνοντας το νταμπλ. Το φθινόπωρο του 2020 μετά από 13 χρόνια στην ομάδα που αγάπησε από μικρός ήρθε σε συμφωνία με την τουρκική Φενέρμπαχτσε με την οποία πλέον αγωνίζεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments