Διεθνή

Τσεχία: Δύο νεκροί έπειτα από σύγκρουση τρένων

Τσεχία: Δύο νεκροί έπειτα από σύγκρουση τρένων
Τσεχία: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, επτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και 31 έχουν τραυματισθεί πιο ελαφρά κατά την σύγκρουση δύο επιβατηγών τρένων κοντά στην πόλη Ντομάζλιτσε.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, επτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και 31 έχουν τραυματισθεί πιο ελαφρά κατά την σύγκρουση δύο επιβατηγών τρένων κοντά στην πόλη Ντομάζλιτσε στην δυτική Τσεχία, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων CTK

Ο υπουργός Μεταφορών Κάρελ Χάβλιτσεκ δήλωσε στο Twitter ότι μία από τις αμαξοστοιχίες ήταν Ex 351, τρένο μεγάλης ταχύτητας που συνδέει το Μόναχο με την Πράγα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα των Τσεχικών Σιδηροδρόμων.

Ο Τσέχος υπουργός Μεταφορών Κάρελ Χάβλιτσεκ ανέφερε μέσω Twitter ότι ένα από τα τρένα που ενεπλάκη στο δυστύχημα ήταν Ex 351 και δήλωσε ότι ένα από τα τρένα παραβίασε μια σήμανση για «stop» και συγκρούστηκε με το άλλο τρένο, περιγράφοντας την κατάσταση ως «σοβαρή». Όπως ενημέρωσε σπεύδει στο σημείο και ακυρώνει όλο το πρόγραμμά του.

Η σύγκρουση σημειώθηκε, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στα όρια του χωριού Μιλαβάτσε, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, ενώ ελικόπτερα και ασθενοφόρα βρέθηκαν άμεσα στο σημείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων τόνισε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, επτά τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι 31 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments