Πολιτική

Χαρδαλιάς: Σε ύφεση το μέτωπο στη Βαρυμπόμπη – Ενισχύονται οι δυνάμεις στην Εύβοια

Χαρδαλιάς: Σε ύφεση το μέτωπο στη Βαρυμπόμπη – Ενισχύονται οι δυνάμεις στην Εύβοια
Χαρδαλιάς: Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση για τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, πραγματοποίησε ενημέρωση, σχετικά με την εξέλιξη των πύρινων μετώπων στη χώρα. Θετικές είναι οι ειδήσεις που έρχονται από το μέτωπο της Βαρυμπόμπης, ενώ ενισχύονται οι δυνάμεις στην Εύβοια.

Χαρδαλιάς: Σε ύφεση τo μέτωπo στη Βαρυμπόμπη – Ενισχύονται δυνάμεις στην Εύβοια

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως τα μέτωπα της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη βρίσκονται σε ύφεση, ενώ πλέον υπάρχει μόνο ένα ενεργό. Παράλληλα, υπάρχουν και μικρές αναζωπυρώσεις οι οποίες όμως δεν προκαλούν κάποια ανησυχία. Παράλληλα, όπως είπε ενισχύονται οι δυνάμεις στην Εύβοια. Ακόμη από χθες έχουμε 41 νέες πυρκαγιές. Χαρδαλιάς

Ως προς τις ζημιές, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια μερικές ζημιές, 27 επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 82 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερών και 64 οχήματα μερικές ζημιές. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη ζωή, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο”. 12.500 στρέμματα έχουν καεί, σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση. Χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους 182 άτομα, ενώ συνολικά έγιναν 442 διασώσεις- απομακρύνσεις πολιτών.

Χαρδαλιάς: Δείτε την ενημέρωση

Είχε προηγηθεί σύσκεψη στο επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ

Λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο είναι ισχυρές. Συνολικά, όπως ενημερώνει το Πυροσβεστικό Σώμα επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Χαρδαλιάς

κατά την διάρκεια της νύχτας οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών απέδωσαν καρπούς και όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην έκτακτη σύσκεψη στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος» παρουσία του πρωθυπουργού, από τα τέσσερα ενεργά μέτωπα, περί τις 10:00 το πρωί είχε απομείνει μόνο ένα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments