Ελλάδα

Φωτιές: Προσαγωγή υπόπτου στην Φωκίδα

Φωτιές: Προσαγωγή υπόπτου στην Φωκίδα
Φωτιές: Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται, ενώ παράλληλα γίνονται προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό στην Φωκίδα και στην Ηλεία.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Ελλάδα με φωτιές σε Αττική, Φωκίδα, Ηλεία. Ακόμη, νωρίτερα εντοπίστηκε εμπρηστικός μηχανισμός στην Πάρνηθα, την ώρα που η Πυροσβεστική δίνει μια άνιση μάχη με τις φλόγες. 

Πιο συγκεκριμένα, για την φωτιά της Φωκίδας, οι αστυνομικές αρχές έχουν προσαγάγει ένα άτομο, το οποίο σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες εκτελούσε θερμές εργασίες στην περιοχή. Την ίδια ώρα κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής έχει μεταβεί στον Πύργο ώστε να ενισχύσει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό ενός ατόμου που συνδέεται με το πύρινο μέτωπο της Ηλείας.

Φωτιά στην Αττική: Προσαγωγή ενός ατόμου

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, λοιπόν, εντοπίστηκε ένας εκρηκτικός μηχανισμός στην Πάρνηθα, ενώ ένας ύποπτος συνελήφθη στο Κρυονέρι. Ειδικότερα, η κρατική τηλεόραση μετέφερε πως χθες εντοπίστηκε ένας υποτυπώδης εκρηκτικός μηχανισμός στο σημείο της Πάρνηθας που εντάσσεται στον δήμο Αχαρνών, ο οποίος έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις καταστροφικές φωτιές.

Παράλληλα, αρκετοί κάτοικοι στο Κρυονέρι έκαναν λόγο στην ίδια πηγή για ύποπτες κινήσεις από νεαρό, ο οποίος φαίνεται ότι προσποιούνταν ότι έσβηνε τη φωτιά, αλλά εξετάζεται εάν ήταν διαφορετικά τα κίνητρά του. Πράγματι, ο άνδρας αυτός προσήχθη το μεσημέρι της Παρασκευής.

Καταγγελίες σε Πετρούπολη και Περιστέρι

Την ίδια στιγμή, στα social media πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών για προσπάθειες εμπρησμού σε ορεινά και δασώδη σημεία στην Αττική.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν αναφορές για το βουνό πάνω από την Πετρούπολη και το Περιστέρι, σύμφωνα με τις οποίες βρέθηκαν τσάντες με γκαζάκια ενώ και οι δεξαμενές νερού που υπάρχουν στην περιοχή για την κατάσβεση τυχόν πυρκαγιών, έχουν κοπεί με τροχό έτσι ώστε να μην μπορούν να αντλήσουν το νερό οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Βρέθηκε μεγεθυντικός φακός στον Υμηττό

Το μεσημέρι της Παρασκευής (06.08), κλιμάκιο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, εντόπισε μέσα σε ξερόχορτα έναν μεγεθυντικό φακό. Ο φακός εντοπίστηκε από την παρατηρητικότητα ενός εθελοντή, λόγω των αντανακλάσεων που έκανε στον ήλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φακός ήταν στηριζόμενος σε βάση, ενώ είχε τοποθετηθεί προσεκτικά πάνω σε ξερόχορτα και σε απόκρημνη περιοχή στους πρόποδες του Υμηττού. Άμεσα κλήθηκε η Ελληνική Αστυνομία η οποία παρέλαβε τον μηχανισμό.

Με εντολή του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης και προέδρου του ΣΠΑΥ Γιάννη Κωνσταντάτου, σε συνεργασία με τους συναδέλφους δημάρχους μελών του συνδέσμου, κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας των δήμων και Εθελοντικών Ομάδων του Υμηττού περιπολούν και φυλάσσουν τον Υμηττό επί 24ώρου βάσεως, προς αποφυγή αμελειών ή κακόβουλων ενεργειών που μπορούν να προκαλέσουν δασικές πυρκαγιές.

Φωτιά στην Αττική: Μεγάλο μέτωπο στην πλευρά της Μαλακάσας

Για μεγάλο μέτωπο από την πλευρά της Μαλακάσας αλλά και από το Κρυονέρι έκανε λόγο, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης.

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα πριν τη Μαλακάσα. Είμαστε εδώ, επιχειρούμε, έχει εργοστάσιο με γκαζάκια και χρώματα και πριν λίγο ακούγονταν εκρήξεις», τόνισε ο κ. Κόκκαλης και πρόσθεσε: «Υπάρχει μεγάλο μέτωπο από την πλευρά της Μαλακάσας και το Κρυονέρι, έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι και είναι δύσκολη η κατάσταση. Η φωτιά έχει περάσει την εθνική και κατευθύνεται προς Πολυδένδρι-Καπανδρίτι αλλά από τη δεξιά πλευρά τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments