Ελλάδα

Χαρδαλιάς: Διαχειριζόμαστε 55 πυρκαγιές ταυτόχρονα

Χαρδαλιάς: Διαχειριζόμαστε 55 πυρκαγιές ταυτόχρονα
Χαρδαλιάς: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων έκανε έκτακτη ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις πάνω στις πυρκαγιές.

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τις φωτιές.Νωρίτερα, ο Δημήτρης Σταθόπουλος, ως πρόεδρος των πυροσβεστών μίλησε για τις πυρκαγιές, ενώ κατήγγειλε ότι το βράδυ υπήρξαν 50 φάρσες για φωτιά. Ακόμη, στον χάρτη που εκδίδει η Πολιτική Προστασία η Ρόδος βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο, ενώ άλλες 11 περιοχές βρίσκονται σε κατηγορία κινδύνου 4. Ακόμη, ενεργά είναι τα μέτωπα της φωτιάς σε Ανατολική Μάνη και Ηλεία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι υπάρχει καλύτερη εικόνα στα πύρινα μέτωπα στην Αττική, αλλά αυτό δεν επιτρέπει εφησυχασμό, καθώς «διαχειριζόμαστε 55 φωτιές ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα».

“Ελπίζουμε να οριοθετήσουμε τη φωτιά “

Και συνέχισε λέγοντας “Ελπίζουμε να οριοθετήσουμε τη φωτιά μέσα στις επόμενες ώρες, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι οι όποιες αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα αντιμετωπίζονται με επιτυχία.” Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμη ότι η Πυροσβεστική κατάφερε να ανακόψει το μέτωπο της φωτιάς που πέρασε την προηηγούμενη νύχτα την εθνική οδό και κατευθύνθηκε προς τη Μαλακάσα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επανέλαβε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός και γνωστοποίησε ότι στις δυνάμεις κατάσβεσης συνδράμουν δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, ενώ πλοίο έχει διαθέσει το Πολεμικό Ναυτικό.

Τι είπε για Ρόδο και Φωκίδα

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης, ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη μεγάλη πυρκαγιά στη Φωκίδα, που ξεκίνησε από αμέλεια κατοίκου, ο οποίος έκανε εργασίες με τροχό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μίλησε και για τη Ρόδο, όπου εστάλη μήνυμα 112 για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Επίγειες δυνάμεις σε όλη τη χώρα συνεχίζουν τη μάχη στο έδαφος, έχοντας την υποστήριξη από εναέρια μέσα (ελικόπτερα και αεροσκάφη), τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Δείτε το βίντεο

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος των Πυροσβεστών

«Προσευχόμαστε να τελειώσει σήμερα αυτή την κατάσταση» τόνισε ο ίδιος, έδωσε και ευχαρίστησε τον Πανελλήνιο Σωματείο Επιβατηγών Οχημάτων (ΠΑΣΕΜΠΟ) που διέθεσε 20 λεωφορεία προκειμένου να γίνεται γρήγορα η αλλαγή της βάρδιας καθώς και τους πολίτες για τις δωρεές του (όπως νερά).

Έδωσε τα εύσημα στους εθελοντές και τους πυροσβέστες και σημείωσε πως ο πυροσβέστης είναι κουρασμένος και πως πολλές φορές δουλεύει 24ωρο σε απίστευτες θερμοκρασίες. «Χθες παραλίγο να καεί ο Άγιος Στέφανος αν δεν ήταν οι εθελοντές» υπογράμμισε ο πρόεδρος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments