Διεθνή

NASA φωτιές: Σε πύρινο κλοιό ο πλανήτης

NASA φωτιές: Σε πύρινο κλοιό ο πλανήτης
NASA φωτιές: Πέρα από την Ελλάδα που αντιμετωπίζει πλήθος πυρκαγιών μεγάλα είναι τα προβλήματα στην Αφρική, αλλά και στη Μεσόγειο.

Εικόνες από δορυφόρο δείχνουν τα πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Ο Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή έκανε έκτακτη ενημέρωση σχετικά με τις πυρκαγιές τονίζοντας πως τα κύρια μέτωπα παραμένουν η Αττική, η Εύβοια και η Μεσσηνία.

Πιο συγκεκριμένα, από την εικόνα της NASA σε ότι αφορά τον κόσμο τη πρωτιά έχει η Αφρική, ενώ μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει και η Μαδαγασκάρη. Αντίστοιχα μεγάλα είναι τα μέτωπα και στις χώρες της Μεσογείου όπως η γειτονική Ιταλία που αντιμετωπίζει το φαινόμενο. 

Η εφαρμογή της NASA

Μπορεί κανείς σε πραγματικό χρόνο στην υπηρεσία FIRMS (Fire Information for Resource Management System) της NASA να δει την πραγματική εικόνα. Πρόκειται για την ηλεκτρονική πλατφόρμα που εμφανίζονται όλα τα  ενεργά πύρινα μέτωπα ανα την υφήλιο.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι η υπηρεσία FIRMS της αμερικανικής NASA, μεταδίδει ενεργά δεδομένα πυρκαγιών σε πραγματικό χρόνο (NRT) εντός 3 ωρών από την παρακολούθηση δορυφόρου.

Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα

Οι πυρκαγιές στις περιοχές αυτές μαίνονται ακόμα ανεξέλεγκτες, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Το απόγευμα εκκενώθηκε από θαλάσσης η Λίμνη Ευβοίας. Οι κάτοικοι θα μεταφερθούν στα Λουτρά Αιδηψού.

Μεγάλο είναι το μέτωπο και στην Ηλεία, όπου οι πυροσβέστες δίνουν για τρίτη μέρα τη μάχη με τις φλόγες. Στην Αττική, μέσω του 112, ζητήθηκε η εκκένωση των περιοχών Σταμάτα, Ροδόπολη, Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη.

Η πυρκαγιά στην Αττική

svg%3E

Η πυρκαγιά στην Εύβοια

svg%3E

Η πυρκαγιά στην Ηλεία

svg%3E
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments