Ελλάδα

Πυρκαγιές: Παραιτήθηκε ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού

Πυρκαγιές: Παραιτήθηκε ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού
Πυρκαγιές: Πρώτη παραίτηση για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού, υποστράτηγος Γιώργος Κουμεντάκης. Η παραίτηση σχετίζεται με το πώς επιχείρησαν τα στρατιωτικά ελικόπτερα Σινούκ στις πυρκαγιές.

Υπενθυμίζεται πως από αύριο κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων.

Πυρκαγιές: Συνεκλήθη ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο

Όπως μετέδωσε το Open στο Πεντάγωνο, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συνεκλήθη υπό τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες γύρω από τη συμμετοχή των στρατιωτικών ελικοπτέρων Σινούκ στην κατάσβεση των καταστροφικών φωτιών που μαίνονται στη χώρα.

Πυρκαγιές: Έρευνα από τον Άρειο Πάγο για τους εμπρησμούς

Παραγγελία προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας προκειμένου να ερευνήσουν και να διαβιβάσουν όποια στοιχεία προκύψουν που παρέχουν ενδείξεις για ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου και κεντρικού σχεδιασμού για ενιαία δράση εμπρηστών-μελών εγκληματικής οργάνωσης για τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατακαίουν την Ελλάδα εδώ και 7 ημέρες έδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

«Ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός πυρκαγιών, ασυνήθους έντασης και έκτασης, που εκδηλώθηκαν κατά τις τελευταίες ημέρες, με συνέπεια να προκληθούν ανυπολόγιστες ζημίες στο φυσικό περιβάλλον και ιδίως στο δασικό πλούτο της χώρας, σε κτίρια, εγκαταστάσεις, σε αγροτικές εκτάσεις και καλλιέργειες και σε τουριστικές υποδομές, με κίνδυνο μάλιστα για τη ζωή μεγάλου αριθμού συνανθρώπων μας, καθώς και ο «συγχρονισμός» στην εκδήλωσή τους, δημιουργούν εύλογες υπόνοιες για σκόπιμη οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και όχι μόνο για απλό, τυχαίο φαινόμενο σύμπτωσης περιστατικών αμελούς συμπεριφοράς» αναφέρει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας. Πυρκαγιές

Πυρκαγιές: Ξεκίνησαν οι καταγραφές των ζημιών

Σήμερα, Δευτέρα 9 Αυγούστου, έπιασαν δουλειά τα κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιώντας αυτοψίες στους Δήμους Αχαρνών (Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες), Ωρωπού (Αφίδνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Δροσοπή), Κηφισιάς (Αδάμες), Διονύσου (Κρυονέρι), Λοκρών (Μαλεσίνα).

«Στόχος να ολοκληρωθεί η καταγραφή το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων συμπολιτών μας. Η αποκατάσταση των πληγέντων συμπολιτών μας και των υποδομών, είναι πολιτική προτεραιότητα της Κυβέρνησης, όπως δεσμεύθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης» τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments