Πολιτική

Χαρδαλιάς: Τι απάντησε για τις καταγγελίες ανυπαρξίας εναέριων μέσων στην Εύβοια – Εμπρησμός στην Ηλεία

Χαρδαλιάς: Τι απάντησε για τις καταγγελίες ανυπαρξίας εναέριων μέσων στην Εύβοια – Εμπρησμός στην Ηλεία
Χαρδαλιάς: Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για τη διαχείριση των πυρκαγιών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου για τις φωτιές που μαίνονται στην Εύβοια, την Ηλεία και την Αρκαδία, αλλά και την καταστροφική φωτιά στην Αττική.

Χαρδαλιάς: Η απάντηση για τις καταγγελίες ανυπαρξίας εναέριων μέσων

«Έχει γίνει πολλή συζήτηση για το γεγονός ότι δεν απαντάω σε ερωτήσεις. Την ώρα της μάχης, κάθε λεπτό είναι πολύτιμο. Και να θυμίσω ότι ακόμα έχουμε ανοιχτά μέτωπα», είπε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς. Όπως έσπευσε να ξεκαθαρίσει, η χώρα διαθέτει 73 εναέρια μέσα, ωστόσο επιχείρησε να διευκρινίσει κάποια πράγματα που αφορούν στις πτήσεις που πραγματοποιούν. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα 67 είναι πυρόσβεσης, τα υπόλοιπα ανήκουν σε συντονιστικά κέντρα, ενώ άλλα ειδικεύονται στη μεταφορά προσωπικού. Χαρδαλιάς

Από τα 67, όπως είπε ο ίδιος, 6-7 εναέρια μέσα πραγματοποιούν συντηρήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Από τα 60 που απομένουν, τα 20 παραμένουν στις περιφερειακές βάσεις. «Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αυτά παραμένουν εκεί για να μπορούν ανά πάσα στιγμή να προφυλάξουν ένα νέο μέτωπο σε αυτές τις περιοχές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά τα 40 εναέρια μέσα που παραμένουν ενεργά «δεν πετούν όλα μαζί. Πετούν σχεδόν τα μισά, τα υπόλοιπα ανεφοδιάζονται για να μπορέσουν να πετάξουν μετά».

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε μια εικόνα του πύρινου μετώπου στην Εύβοια, όπου διακρίνεται «ένα τεράστιο πέπλο καπνού που δεν επιτρέπει την εναέρια προσβολή των εστιών». Όπως είπε, «όταν βρεθεί δίοδος, περνούν από μέσα ελικόπτερα και επιχειρούν». Ο Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκεται ενώπιον των δημοσιογράφων στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι. Οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουν είναι 20, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Χαρδαλιάς

Μάλιστα, έκανε λόγο για πολύ δύσκολη κατάσταση από την πρώτη στιγμή. «Σε σχέση με την ακολουθία των πυρκαγιών, σας θυμίζω ότι είχαμε 586 πυρκαγιές από 1η Αυγούστου μέχρι 8 Αυγούστου. Καθημερινά είχαμε να αντιμετωπίσουμε τριψήφιο αριθμό πυρκαγιών». «Όλο μας το προσωπικό διατέθηκε» έσπευσε να επισημάνει σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου. «Η αίσθηση μου για την Ηλεία είναι ότι πρόκειται για εμπρησμό» πρόσθεσε ο υπουργός.

Χαρδαλιάς: Στο συρτάρι του πρωθυπουργού η παραίτησή μου

Την οργή του κατά όσων ζητούν την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε ο Νίκος Χαρδαλιάς, λέγοντας πως αυτή είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Όπως είπε «σε όλα τα στελέχη της κυβέρνησης, οι παραιτήσεις τους είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού. Η δική μου είναι πάνω πάνω και είναι κάτι που το ξέρω από την πρώτη στιγμή. Γιατί καλούμαι κάθε μέρα να παλέψω με όλα αυτά τα παιδιά της Πολιτικής Προστασίας και να πάρω δύσκολες αποφάσεις που αφορούν την ανθρώπινη ζωή». Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντα είχε αίσθηση καθήκοντος και πάντα αναλάμβανε την ευθύνη του. «Η παραίτησή μου είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού».

«Δεν θέλω να κάνω πολιτική καριέρα. Μοιράστηκα με τον πρωθυπουργό ένα όραμα για τη δημιουργία ενός εθνικού μηχανισμού για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τη χώρα απέναντι στην κλιματική απορρύθμιση» τόνισε και πρόσθεσε: «Παραμένω κρατικός λειτουργός, ένας άνθρωπος του καθήκοντος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments