Αθλητισμός

Σάκκαρη – Κουντερμέτοβα 2-1: Προκρίθηκε στις 16 του Rogers Cup

Σάκκαρη – Κουντερμέτοβα 2-1: Προκρίθηκε στις 16 του Rogers Cup
Σάκκαρη - Κουντερμέτοβα 2-1: Πήρε την πρόκριση η Ελληνίδα τενίστρια.

Η Μαρία Σάκκαρη ίδρωσε, όμως επικράτησε 2-1 (6-4, 5-7, 6-4) της Βερόνικα Κουντερμέτοβα και προκρίθηκε στη φάση των 16 του Rogers Cup. μπορεί να έκανε τα εύκολα δύσκολα με τα σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι της, μπορεί να χρειάστηκε να επιστρέψει από break πίσω στο καθοριστικό set, όμως τελικά βρήκε τον τρόπο να κάμψει την αντίσταση της αξιόμαχης, Βερόνικα Κουντερμέτοβα.

Η 26χρονη Ελληνίδα μετά από δυο ώρες και 40 λεπτά σπουδαίας μάχης, επικράτησε της Νο33 τενίστριας του κόσμου με 6-4, 5-7, 6-4 και πανηγύρισε την πρώτη ever πρόκρισή της στις “16” καλύτερες του National Bank Open, στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Σάκκαρη – Κουντερμέτοβα 2-1: Οι δηλώσεις της Ελληνίδας μετά τον αγώνα

«Ήταν πολύ δύσκολη αντίπαλος, το ήξερα ότι δεν θα ήταν εύκολο», είπε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια μετά την πρόκριση στη φάση των «16» της διοργάνωσης. «Παίζει πολύ καλά φέτος. Πολλά δεν πήγαν καλά, ειδικά το σερβίς μου, που ήταν σκέτη απογοήτευση. Συμβαίνει, όμως, και αυτό. Δεν μπορώ να σερβίρω κάθε φορά φοβερά. Πιο πολύ είμαι ευχαριστημένη που βρήκα έναν τρόπο να κερδίσω, ακόμα και χωρίς σερβίς».

Σάκκαρη - Κουντερμέτοβα 2-1

Κρατάει, λοιπόν, μόνο τη νίκη… «Δεν υπήρξαν πολλά θετικά. Πολλές φορές, όμως, δεν μπορείς να περιμένεις από τον εαυτό σου να παίξεις το τέλειο τένις, πρέπει να αποδεχτείς ότι θα παίξεις άσχημα και θα κερδίσεις. Ήταν ένας τέτοιος αγώνας. Τώρα, όμως, έχω άλλη μια ευκαιρία αύριο να προσπαθήσω να παίξω καλύτερα, να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Δεν είναι ότι δεν μπορούσα να βάλω την μπάλα μέσα, απλά θέλω λίγο ακόμα χρόνο να επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν π.χ. στο Παρίσι. Αυτό δεν μπορεί να χτιστεί κατακόρυφα, νομίζω ότι θα πάει βήμα-βήμα».

Επόμενη αντίπαλος είναι η Βικτόρια Αζαρένκα, πρώην Νο.1 στον κόσμο και κάτοχος δύο major τίτλων. «Όλοι γνωρίζουμε πώς παίζει η Αζαρένκα. Προσπαθεί να παίξει πολύ επιθετικά από την αρχή. Θα είναι πολύ δύσκολο ματς, αλλά από εδώ και πέρα δεν περιμένω και εύκολο παιχνίδι. Πρέπει να προσαρμοστώ στο παιχνίδι της, σίγουρα έχει κάποιες “τρύπες” και θα προσπαθήσω να τις εκμεταλλευτώ. Και ό,τι γίνει!».

Κάθε τουρνουά έχει τα δικά του μέτρα και κάθε «φούσκα» είναι διαφορετική. Πόσο έχει επηρεάσει όλο αυτό την ψυχολογία των παικτών; «Το γεγονός ότι εδώ το κεντρικό έχει πολύ κόσμο και τα άλλα έξω δεν έχουν ψυχή είναι λίγο… ξενέρα! Έπαιξα το πρώτο ματς στο κεντρικό και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία, αλλά βγαίνω έξω σήμερα και είμαστε τρεις και ο κούκος. Και η φούσκα μας έχει κουράσει, σίγουρα. Το καλό είναι ότι τα επόμενα δύο τουρνουά θα είναι ανοιχτά και όλοι ανυπομονούμε. Είναι έτσι η κατάσταση παγκοσμίως, που δεν ξέρω αν μπορείς να έχεις απαιτήσεις. Δεν είναι ευχάριστη η φούσκα, αλλά αν θέλουμε να παίξουμε πρέπει να την υποστούμε!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments