Ελλάδα

Φωτιά Γορτυνία: Η στιγμή που αυτοκίνητο περνά μέσα από τις φλόγες

Φωτιά Γορτυνία: Η στιγμή που αυτοκίνητο περνά μέσα από τις φλόγες
Φωτιά Γορτυνία: Σε όλη την διάρκεια της νύχτας, δυνάμεις της πυροσβεστικής και κάτοικοι έκαναν μία τιτάνια προσπάθεια να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Σε ένα συγκλονιστικό βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας ενόσω μαίνονται οι πυρκαγιές στη Γορτυνία, παρακολουθούμε την αγωνιώδη προσπάθεια των επιβατών ενός αυτοκινήτου να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Αγροτικό αυτοκίνητο κινείται στην περιοχή Καστράκι και προσεγγίζει σημείο όπου η φωτιά που μαίνεται, έχει πια φτάσει στον δρόμο.

Η ορατότητα πλέον είναι μηδενική και το αυτοκίνητο μπαίνει στην φωτιά.

Ο συνοδηγός προτρέπει τον οδηγό να φύγει, δίνοντας τους οδηγίες για να τον βοηθήσει ως προς το πως θα αποχωρήσουν από το σημείο.

Με τον κίνδυνο για την ζωή τους να είναι άμεσος, γυναίκα που βρίσκεται μαζί τους στο αυτοκίνητο προσεύχεται καθώς οι φλόγες βρίσκονται κυριολεκτικά μια «ανάσα από το αυτοκίνητο».

Φωτιά Γορτυνία: Δείτε παρακάτω το συγκλονιστικό βίντεο με το αυτοκίνητο που περνά κυριολεκτικά μέσα από τις φλόγες

Μάχη να μην φτάσει στο Μαίναλο – Σπίτια κάηκαν – εκκενώθηκαν χωριά

Το βράδυ ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Παράλληλα, αναμένονται επιπλέον χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις. Όπως είχε ενημερώσει ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος αναμένονται ενισχύσεις με Γάλλους και Γερμανούς πυροσβέστες, καθώς και εναέρια μέσα. Φωτιά Γορτυνία

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων εκτιμάται ότι θα βοηθήσει και η δημιουργία των αντιπυρικών ζωνών, ώστε μαζί με τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης, να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς το όρος Μαίναλο.

Παρά το γεγονός ότι μειώθηκε η ένταση των ανέμων, συνεχίζει να μαίνεται μεγάλο πύρινο μέτωπο γύρω από τις περιοχές Φαναράκι, Καστράκι, Πυρρή, Λώτη, Λιοδώρα, Χρυσοχώρι, Δάφνη, κυρίως σε δύσβατα σημεία. Φωτιά Γορτυνία

Εκκενώθηκαν 21 οικισμοί

Υπενθυμίζεται ότι από τις πρώτες απογευματινές ώρες χθες έχουν εκκενωθεί προληπτικά, λόγω της φωτιάς, συνολικά 21 οικισμοί.

Πρόκειται για τους οικισμούς Χρυσοχώρι, Ιαματικές Πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασσός, Οχθια, Αετοράχη, Καλλιάνι, Δόξα, Τουμπίτσι, Μελιδόνι, Παλαιοχώρι, Πυρρής, Αγιος Ιωάννης, Λώτης, Λιοδώρα, Καστράκι, Φαναράκι, Λιβαδάκι και Καπελλίτσα. Φωτιά Γορτυνία

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείτο το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάποιοι κάτοικοι δεν έφυγαν από τους οικισμούς, διότι ήθελαν να προστατεύουν τις περιουσίες τους και να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η φωτιά στη Γορτυνία. Ωστόσο υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια, αποθήκες, αγροικίες, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ ολόκληροι οικισμοί έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments