Διεθνή

Εμβόλιο Sputnik: 83% αποτελεσματικό κατά της Δέλτα και όχι 90%

Εμβόλιο Sputnik: 83% αποτελεσματικό κατά της Δέλτα και όχι 90%
Εμβόλιο Sputnik: Ανατροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου έναντι της μετάλλαξης Δέλτα.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά της Covid-19 είναι περίπου 83% αποτελεσματικό κατά της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊου, λιγότερο απ’ ό,τι πιστευόταν μέχρι τώρα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

Εμβόλιο Sputnik: Τα νέα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του

Οι αρχές απέδωσαν την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στην πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα και στην απροθυμία του πληθυσμού να εμβολιαστεί, παρά το γεγονός ότι τα εμβόλια είναι ευρέως διαθέσιμα στη Ρωσία. Εμβόλιο Sputnik

Τον Ιούνιο είχε ανακοινωθεί από τους κατασκευαστές του πως το Sputnik V είναι περίπου 90% αποτελεσματικό κατά της παραλλαγής Δέλτα. «Τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν πως η αποτελεσματικότητα είναι περίπου 83%», δήλωσε ο Μουράσκο, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια που ανέπτυξε το εμβόλιο, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ιζβέστια πως το Sputnik V είναι ασφαλές και αποτελεσματικό εναντίον όλων των στελεχών του κορωνοϊού.

Ρωσία: Δεν θα εμβολιάσει το 60% του πληθυσμού μέχρι το φθινόπωρο

Η Ρωσία δεν θα μπορέσει να εμβολιάσει το 60% του πληθυσμού κατά του κορωνοϊού έως το φθινόπωρο, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, μετά την καταγραφή ρεκόρ νέων κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, εκτιμώντας ότι ο στόχος που είχε θέσει για την επίτευξη συλλογικής ανοσίας θα μετατεθεί χρονικά, καθώς οι ρυθμοί εμβολιασμού δεν ήταν μέχρι στιγμής οι αναμενόμενοι. Εμβόλιο Sputnik

«Είναι προφανές ότι δεν θα είναι εφικτό να εμβολιασθεί το 60% έως το φθινόπωρο, βλέπουμε ότι μόνο αυτή την εβδομάδα άρχισε λίγο-πολύ να αυξάνεται ο αριθμός αυτών που επιθυμούν να εμβολιασθούν, ενώ πριν η δυναμική εμβολιασμού ήταν δυστυχώς σε χαμηλά επίπεδα, παρότι το κράτος δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις γι αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι ρωσικές αρχές αποδίδουν την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην παραλλαγή ‘Δέλτα’ του κορωνοϊού, με την οποία έχει μολυνθεί το 90% όλων των νέων κρουσμάτων αλλά και στην διστακτικότητα πολλών Ρώσων να εμβολιασθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments