Πολιτική

ΚΚΕ: Να δοθεί αποζημίωση στο 100% των λαϊκών οικογενειών – βιοπαλαιστών αγροτών – κτηνοτρόφων

ΚΚΕ: Να δοθεί αποζημίωση στο 100% των λαϊκών οικογενειών – βιοπαλαιστών αγροτών – κτηνοτρόφων
ΚΚΕ: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση όπου ζητά από την κυβέρνηση να αποζημιώσει τους πυρόπληκτους στο 100% για τις ζημιές που υπέστησαν.

Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα. Πιο αναλυτικά, στην εν λόγω ανακοίνωση, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος ζητά την πλήρη – στο 100% – αποζημίωση των πυρόπληκτων οικογενειών για τις διάφορες ζημιές που υπέστησαν.

Η πραγματική αποκατάσταση και ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, δεν εξασφαλίζεται με τα αποσπασματικά κυβερνητικά μέτρα, αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Αναφορικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους πυρόπληκτους, από τον Περισσό ζητείται αποζημίωση στο 100% των λαϊκών οικογενειών, βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων και ολοκληρωμένο σχέδιο για αποκατάσταση του περιβάλλοντος και ουσιαστικής στήριξη των πληγέντων. ΚΚΕ

ΚΚΕ: Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος:

«Η πραγματική αποκατάσταση και ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, δεν εξασφαλίζεται με τα αποσπασματικά κυβερνητικά μέτρα, αλλά με ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και την ουσιαστική στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων, όπως έχει αποδείξει και η εμπειρία από παρόμοιες καταστροφές.

Αυτό σημαίνει πως είναι ανάγκη, όχι μόνο να κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες όλες οι δασικές εκτάσεις που κάηκαν, χωρίς “αναδόχους” δηλαδή ιδιώτες, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση που ανοίγουν το δρόμο για να προχωρήσουν διάφορα επιχειρηματικά σχέδια στις καμένες περιοχές, να εξασφαλιστεί η ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών. Η υπαγωγή μάλιστα της δασικής υπηρεσίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνδέει ακόμα περισσότερο τα δάση με τις επιζήμιες “πράσινες” επενδύσεις στο χώρο της ενέργειας. ΚΚΕ

Αποτελεί κρίσιμης σημασίας ζήτημα να δρομολογηθούν άμεσα όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, ιδιαίτερα στις περιοχές της Εύβοιας, της Ηλείας, της Αρκαδίας, της Αττικής, για να αποτραπούν νέες τραγωδίες.

Να προχωρήσει η άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών με αποζημίωση στο 100% των λαϊκών οικογενειών που έχασαν το σπίτι τους, την περιουσία τους. Να εξασφαλιστεί η στέγαση, η σίτιση και ένδυση τους για όσο διάστημα χρειαστεί. Να απαλλαγούν από τα χρέη στις τράπεζες, στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΚΚΕ

Ιδιαίτερα για τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους χρειάζεται να καταγραφούν άμεσα όλες οι ζημιές και να αποζημιωθούν πλήρως στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, οι πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφοι, για την καταστροφή που υπέστησαν σε κτηνοτροφικές μονάδες, γεωργικές εκτάσεις (μελίσσια, ελαιώνες, ρετσίνια κ.ά.), ζωικό κεφάλαιο, κατοικίες και άλλες υλικοτεχνικές υποδομές. Να χορηγηθούν άμεσα δωρεάν ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments