Οικονομία

Φωτιές στην Ελλάδα: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων

Φωτιές στην Ελλάδα: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων
Φωτιές στην Ελλάδα: Τη διαβεβαίωσή του ότι εντός του Αυγούστου θα καταβληθούν τα πρώτα χρήματα για τους πυρόπληκτους εξέφρασε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Τη διαβεβαίωσή του ότι εντός του Αυγούστου θα καταβληθούν τα πρώτα χρήματα για τους πυρόπληκτους εξέφρασε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. «Η Πολιτεία από την πρώτη στιγμή σχεδίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποζημίωσης και στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Ακριβής καταγραφή του κόστους δεν υπάρχει, γιατί δεν έχουμε την πλήρη καταγραφή, η οποία παίρνει χρόνο», δήλωσε χθες στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ. Χρήστος Σταϊκούρας

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα

Μέχρι τις 18 Αυγούστου θα ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ όπου οι πολίτες θα καταθέσουν μόνο μια υπεύθυνη δήλωσή τους, για κάθε ακίνητο και την έκταση της ζημιάς που αυτό έχει υποστεί. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στην πλατφόρμα arogi.gov.gr.

«Αυτό είναι στο τέλος της διαδικασίας. Για να μην περιμένει ο πολίτης, ανοίγουμε λοιπόν αυτή την πλατφόρμα, προκειμένου να δοθεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα υπάρξει συμψηφισμός. Δηλαδή θα καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό ή εάν δεν υποβληθεί φάκελος και προσδιοριστεί μικρότερο ύψος ζημιάς από την προκαταβολή που δόθηκε με βάση την υπεύθυνη δήλωση του πολίτη, τότε η διαφορά θα λογιστεί από τη φορολογική διοίκηση ως αχρεωστήτως καταβληθείσα, και θα ζητηθούν πίσω τα χρήματα», υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα, η ίδια διαδικασία θα πραγματοποιηθεί και για τις επιχειρήσεις. «Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που έχουν υποστεί ζημιές θα λάβουν 20% ως πρώτη αρωγή, μέχρι να φτάσουμε να καλύψουμε το 70% τη ζημίας», υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments