Οικονομία

Υπουργείο Οικονομικών: Αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες της Βόρειας Εύβοιας

Υπουργείο Οικονομικών: Αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες της Βόρειας Εύβοιας
Υπουργείο Οικονομικών: Ενεργοποιήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών οι αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών της Βόρειας Εύβοιας.

Ενεργοποιήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών οι αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών της Βόρειας Εύβοιας.

Τι περιλαμβάνουν οι αποφάσεις

  • Παρατείνονται έως και τις 3 Φεβρουαρίου 2022, οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ/Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων με κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στους Δήμους Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας ‘Αννας και Ιστιαίας- Αιδηψού, που λήγουν ή έληξαν από 3 Αυγούστου 2021 έως και 3 Φεβρουαρίου 2022.
  • Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.
  • Αναστέλλεται έως και τις 3 Φεβρουαρίου 2022 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων την 3η Αυγούστου οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων.

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων

Μέχρι τις 18 Αυγούστου θα ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ όπου οι πολίτες θα καταθέσουν μόνο μια υπεύθυνη δήλωσή τους, για κάθε ακίνητο και την έκταση της ζημιάς που αυτό έχει υποστεί. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στην πλατφόρμα arogi.gov.gr.

«Αυτό είναι στο τέλος της διαδικασίας. Για να μην περιμένει ο πολίτης, ανοίγουμε λοιπόν αυτή την πλατφόρμα, προκειμένου να δοθεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα υπάρξει συμψηφισμός. Δηλαδή θα καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό ή εάν δεν υποβληθεί φάκελος και προσδιοριστεί μικρότερο ύψος ζημιάς από την προκαταβολή που δόθηκε με βάση την υπεύθυνη δήλωση του πολίτη, τότε η διαφορά θα λογιστεί από τη φορολογική διοίκηση ως αχρεωστήτως καταβληθείσα, και θα ζητηθούν πίσω τα χρήματα», υπογράμμισε σε συνέντευξή του ο κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα, η ίδια διαδικασία θα πραγματοποιηθεί και για τις επιχειρήσεις. «Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που έχουν υποστεί ζημιές θα λάβουν 20% ως πρώτη αρωγή, μέχρι να φτάσουμε να καλύψουμε το 70% τη ζημίας», υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments